Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γράψτε στο χαρτί, διορθώστε στην ταμπλέτα, προτείνει η Hewlett Packard

Γράψτε στο χαρτί, διορθώστε στην ταμπλέτα, προτείνει η Hewlett Packard

H Hewlett Packard παρουσίασε δύο tablet 7,89 και 12,3 ιντσών που ακούνε τι γράφει ο χρήστης στο χαρτί, το μετατρέπουν αυτομάτως σε ψηφιακή μορφή και το εμφανίζουν στην οθόνη τους. Τα HP Pro Slate 8 και HP Pro Slate 12 συνοδεύονται από ένα πενάκι τεχνολογίας Qualcomm που, γράφοντας, παράγει ήχους που δεν ακούγονται από τον ανθρώπινο αυτί, είναι όμως ικανοί να αναπαράγουν ό,τι γράφει ή σχεδιάζει ο χρήστης στην οθόνη της ταμπλέτας.

H Hewlett Packard παρουσίασε δύο tablet 7,89 (2048×1536) και 12,3 ιντσών (1600×1200) που ακούνε τι γράφει ο χρήστης στο χαρτί, το μετατρέπουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε ψηφιακή μορφή και το εμφανίζουν στην οθόνη τους, προς επεξεργασία, αποθήκευση ή/και κοινοποίηση. Κι αυτό καθώς, τα HP Pro Slate 8 και HP Pro Slate 12 συνοδεύονται (προαιρετικά) από ένα πενάκι τεχνολογίας Qualcomm που, γράφοντας, παράγει ήχους που δεν ακούγονται από τον ανθρώπινο αυτί («υπερηχητικές δονήσεις»), είναι όμως ικανοί να αναπαράγουν ό,τι γράφει ή σχεδιάζει ο χρήστης στην οθόνη της ταμπλέτας με ακρίβεια. Πρόκειται για το HP Duet Pen.

Αν και ο χρήστης μπορεί να γράψει με το HP Duet Pen στην οθόνη της ταμπλέτας, η αξία του γίνεται φανερή όταν χρησιμοποιεί ένα χάρτινο σημειωματάριο τοποθετημένο δίπλα (και όχι μακριά) του, μέσα στην ειδική θήκη που παρέχει ο κατασκευαστής (τα tablet είναι άμεσα διαθέσιμα στις ΗΠΑ, ενώ το HP Paper Folio θα είναι διαθέσιμο αργότερα). Δείτε το βίντεο που παραθέτει η HP:

Πρόκειται για την τεχνολογία Qualcomm Snapdragon pen που παρουσιάστηκε από τον κατασκευαστή στην CES 2014 και προϋποθέτει την συνύπαρξη με τα τσιπ της Qualcomm. Τα HP Pro Slate 8 και HP Pro Slate 12 βασίζονται στους Qualcomm Snapdragon 800 (και τρέχουν Android 4.4 Kitkat και έχουν 2GB RAM).

Κάτι ακόμα ενδιαφέρον σχετικά με το HP Duet Pen είναι ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία που μπορεί να αξιοποιήσει την σχετική του θέση στον χώρο (3D-positioning technology). Χάρη στην τεχνολογία αυτή, ο χρήστης μπορεί να εστιάσει (zoom in) ή να απομακρύνεται (zoom out) από το αντικείμενο στην οθόνη πλησιάζοντας ή απομακρύνοντας αντίστοιχα το HP Duet Pen από αυτήν. Ομοίως, δίνοντας κλίση στο ψηφιακό στυλό αλλάζει η γωνία θέασης στην οθόνη, χαρακτηριστικά που θεωρούνται χρήσιμα ειδικά σε αρχιτεκτονικά σχέδια.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι η Apple πρόκειται να διαθέσει ένα iPad άνω των 12 ιντσών, και παρά το γεγονός ότι ο Στιβ Τζομπς απεχθανόταν τα stylus, λέγεται ότι θα συνοδεύεται από ένα μαγικό πενάκι, κάτι που έχει υιοθετήσει η Samsung από καιρό.

Δείτε επίσης το HP Sprout: Ξεχάστε το πληκτρολόγιο και το mouse, αγγίξτε το χαλάκι

Έναν υπολογιστή που στην θέση του πληκτρολογίου και του mouse έχει μια επιφάνεια μισού μέτρου με 20 σημεία αφής πρόκειται να διαθέσει η Hewlett Packard σε επιλεγμένα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με το Sprout, μπορεί κανείς να παίξει σκάκι στον υπολογιστή του με χειροπιαστά πιόνια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024