Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To 2015 η σουίτα Office 2016, συντομότερα τα Office apps για smartphone

To 2015 η σουίτα Office 2016, συντομότερα τα Office apps για smartphone

Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα κυκλοφορήσει το Office 2016, παρά την επωνυμία του, ανακοίνωσε η Microsoft, χωρίς να αναφερθεί στο κόστος του. Εκτός από το «πακέτο» Office, η Microsoft ανακοίνωσε και τα apps Office for Windows 10, τα οποία θα έρχονται προεγκαταστημένα και δωρεάν σε smartphone με Windows 10 και μικρά tablet. Τα "universal apps" του Office θα συνοδεύουν επίσης στην Technical Preview των Windows 10 που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα κυκλοφορήσει το Office 2016, παρά την επωνυμία του, ανακοίνωσε η Microsoft, χωρίς να αναφερθεί στο κόστος του.

Εκτός από το «πακέτο» Office, η Microsoft ανακοίνωσε και τα apps Office for Windows 10, τα οποία θα έρχονται προεγκαταστημένα και δωρεάν σε smartphone με Windows 10 και μικρά tablet.

Τα «universal apps» του Office θα συνοδεύουν επίσης τις Technical Preview των Windows 10. Το επόμενο Technical Preview για τα Windows 10 για υπολογιστές θα είναι διαθέσιμο για τους Windows Insiders την επόμενη εβδομάδα και για πρώτη φορά σε τηλέφωνα, τον Φεβρουάριο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Windows Insider Program και τα Technical Previews μπορείτε να βρείτε στο http://preview.windows.com.

Το Office στα Windows 10

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, οι εφαρμογές Office στα Windows 10 προσφέρουν μια εμπειρία «touch-first» σε όλες τις συσκευές. Οι νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχουν στα Windows, ειδικά για συσκευές με οθόνη αφής (touch), και προσφέρουν τη γνώριμη εμπειρία Office στους χρήστες.

Με τις ήδη γνωστές λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word με μεγάλη ευκολία. Οι νέες λειτουργίες του PowerPoint επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν πάνω στα slides σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι νέες εντολές αφής στο Excel παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργεί κανείς και να ενημερώνει τα υπολογιστικά φύλλα χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού.

Η επόμενη έκδοση των Office desktop suite είναι επίσης υπό κατασκευή και η Microsoft θα είναι σε θέση να μοιραστεί περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά και καινοτομίες Windows 10 που παρουσιάστηκαν την 21η Ιανουαρίου περιλαμβάνουν τα εξής:

Continuum mode: Σε συσκευές 2 σε 1, τα Windows 10 θα μπορούν εύκολα να «αντιλαμβάνονται» πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί μια συσκευή ως laptop και πότε ως tablet, μεταβαίνοντας με ευκολία στο νέο mode (με την σύνδεση ή την αποσύνδεση πληκτρολογίου).

Νέες ενιαίες εφαρμογές (universal apps): Τα Windows 10 θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εφαρμογών σε όλες τις συσκευές, για Φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, χάρτες, επαφές και επικοινωνία καθώς και για το Mail & το Calendar. Αυτές οι ενσωματωμένες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε η αίσθηση και η εικόνα να είναι ίδια από εφαρμογή σε εφαρμογή και από συσκευή σε συσκευή. Το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη.

Δείτε επίσης την παρουσίαση της Microsoft για το PowerPoint σε smartphone:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024