Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα εξαρτιόμαστε για πολύ ακόμα από την Google, λέει η Cyanogen

Δεν θα εξαρτιόμαστε για πολύ ακόμα από την Google, λέει η Cyanogen

Αντίθετη με την «ανοικτή» φύση του Android είναι η πολιτική που ακολουθεί η Google, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Cyanogen, μιας πολύ δημοφιλούς ROM του Android. Το Google Android και το iOS είναι το κέλυφος που καλύπτει επιδέξια τις υπηρεσίες της Google και της Apple, είπε ο Kirt McMaster κατά την συζήτηση για το μέλλον του Android που διοργάνωσε το TheInformation.com.

Αντίθετη με την «ανοικτή» φύση του Android είναι η πολιτική που ακολουθεί η Google, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Cyanogen, μιας πολύ δημοφιλούς custom ROM Android. Το Google Android και το iOS είναι το κέλυφος που καλύπτει επιδέξια τις υπηρεσίες της Google και της Apple, είπε ο Kirt McMaster κατά την συζήτηση για την «επόμενη φάση του Android» που διοργάνωσε το TheInformation.com. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να αρκεστούν στο περιθώριο, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της απελευθερωμένης έκδοσης του συστήματος.

Μάλιστα, ο McMaster εμφανίστηκε διατεθειμένος να κηρύξει τον πόλεμο στον γίγαντα του Διαδικτύου, αφού έκανε γνωστή της πρόθεση της Cyanogen να διαθέσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες ένα νέο app store για την διάθεση εφαρμογών Android. Ενδεικτικός των προθέσεών του είναι ο τρόπος που συστήθηκε στο κοινό της εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο: «Είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της Cyanogen. Επιχειρούμε να πάρουμε το Android από την Google».

Η Cyanogen έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της Microsoft, του Amazon και της Yahoo, ενώ προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι φέρεται να απέρριψε προσφορά από την Google για την εξαγορά της.

Πάντως, προς το παρόν η Cyanogen εξαρτάται από την Google -αναπτύχθηκε πάνω στο Android Open Source Project της Google. Αυτό θα αλλάξει μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, είπε ο CEO της Cyanogen. Σήμερα, εξαρτιόμαστε από την Google. Αύριο, όχι, είπε χαρακτηριστικά ο McMaster.

Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημα είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολο, κι αυτό καθώς παρά τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό apps που υπάρχουν στο Play Store της Google, πολλά δημοφιλή και χρήσιμα apps αναπτύσσονται πρώτα για την πλατφόρμα που προτείνει η Apple. Πάντως, η Amazon έχει αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα, αν και υπολείπεται σημαντικά σε αριθμό apps, και περιορίζεται στις συσκευές της.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024