Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Imagine Cup 2015: Ξεκινά ο μαθητικός διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών

Imagine Cup 2015: Ξεκινά ο μαθητικός διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών

Για 13η χρονιά, νέοι άνω των 16 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας της Microsoft, το Imagine Cup. To 2015 το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των Παγκόσμιων Τελικών υπερβαίνει τα 750.000 δολάρια.

Για 13η χρονιά, νέοι άνω των 16 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογίας της Microsoft, το Imagine Cup. To 2015 το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των Παγκόσμιων Τελικών υπερβαίνει τα 750.000 δολάρια.

Οι συμμετέχοντες μαθητές/φοιτητές θα διαγωνιστούν σε 3 βασικές κατηγορίες -μαθητές και φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όποια κατηγορία τους ταιριάζει περισσότερο:

  1. Games: Απευθύνεται στους λάτρεις του Game Development. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σχεδιάζοντας ένα παιχνίδι πάνω στην αγαπημένη τους πλατφόρμα Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK. Να σημειώσουμε ότι το 2014, το παιχνίδι Dementia της ελληνικής ομάδας Genesis Game Studios αναδείχθηκε μέσα στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.
  2. World Citizenship: «Μια μοναδική ευκαιρία για όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας», οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν με βάση την προοπτική που μπορεί να έχει η εφαρμογή τους στην λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα.
  3. Innovation: Ο διαγωνισμός αυτός αναδεικνύει τις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της Microsoft.
  • Διαβάστε περισσότερα για το Imagine Cup στο tech.in.gr
  • Δείτε το νεότευκτο Code Hunt Challenge (Java, και C#)
  • Οι τελικοί της Ελλάδας στα τέλη Απριλίου

    Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Game, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου 2015, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου και στη συνέχεια να καταθέσουν τα demos/prototypes των προτάσεων τους, καθώς επίσης και την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι και τις 10 Απριλίου στο icgr (at) microsoft.com.

    Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες, οι οποίες και θα προκριθούν στους ελληνικούς τελικούς. Εκεί, θα ανακηρυχθούν 3 νικήτριες ομάδες (μία από κάθε κατηγορία), οι οποίες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς, που θα γίνουν τον Μάιο του 2015.

    Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς, θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τέλη Ιουλίου του 2015, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

    • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας το διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα StudentGuru, την επίσημη ελληνική κοινότητα του Imagine Cup, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με άλλους διαγωνιζόμενους, να διαμορφώσετε την ομάδα σας, και να είστε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ελληνική ομάδα του Imagine Cup στο icgr (at) microsoft.com.

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    «Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

    Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024