Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τσιπ των ισχυρότερων smartphone του 2016 παρουσίασε η ARM

Το τσιπ των ισχυρότερων smartphone του 2016 παρουσίασε η ARM

Την κεντρική μονάδα επεξεργασίας που θα ενσωματωθεί στα ακριβότερα smartphone και τα μεγαλύτερα tablet του 2016 παρουσίασε η βρετανική ARM στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για το τσιπ Cortex-A72, αρχιτεκτονικής ARMv8-A, με το οποίο οι επιδόσεις των smartphone θα υπερτριπλασιαστούν σε σχέση με τις επιδόσεις των smartphone με το τσιπ του 2014 -Cortex A15.

Την κεντρική μονάδα επεξεργασίας που θα ενσωματωθεί στα ακριβότερα smartphone και τα μεγαλύτερα tablet του 2016 παρουσίασε η βρετανική ARM στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για το τσιπ Cortex-A72, αρχιτεκτονικής ARMv8-A, με το οποίο οι επιδόσεις των smartphone θα υπερτριπλασιαστούν σε σχέση με τις επιδόσεις των smartphone με το τσιπ του 2014 -Cortex A15. H ΑRM είπε ότι οι επιδόσεις είναι υψηλότερες κατά 3,5 φορές. Η ARM παραχωρεί άδειες για την χρήση των σχεδίων της στους κατασκευαστές επεξεργαστών που βρίσκονται στο 95% των smartphone.

Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα smartphone με τον Cortex-A72 θα επιτυγχάνουν τις επιδόσεις των Cortex-A15 καταναλώνοντας το 75% της απαιτούμενης ενέργειας.

Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του Cortex A72 είναι ότι εκπρόσωπος της Oculus δήλωσε πως τα smartphone με Cortex-A72 είναι ικανά να αναλάβουν την επεξεργασία γραφικών όπως απαιτείται για να προσφέρουν την απαιτητική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Προς το παρόν, κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο με την σύνδεση σε PC. «Θα βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε untetherd VR», είπε ο μηχανικός της Oculus Anuj Gosalia, υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού για PC και φορητές συσκευές. To Oculus Rift βασίζεται στο τσιπ Cortex-M3 και τα γυαλιά VR της Samsung στους Cortex A15, A7 και τις GPU Mali στο Galaxy S4.

Η ARM υπόσχεται επίσης ότι οι Cortex A72 θα μπορούν να αναλάβουν την αναγνώριση φωνής χωρίς απαραίτητα σύνδεση στο Ίντερνετ -voice recognition τοπικά.

Η ARM ανακοίνωσε επίσης ότι θα διαθέσει ένα νέο τσιπ Mali Τ880 για την επεξεργασία γραφικών σε smartphone, υποσχόμενη γραφικά επιπέδου κονσόλας στο τηλέφωνο. Το Mali T880 θα υποστηρίζει αναλύσεις έως και 4Κ με ρυθμό ανανέωσης 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ο Cortex-A72 προορίζεται για τηλεοράσεις και αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024