Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με δορυφόρους και... σκάψιμο απέκτησε τηλέφωνο η Ευρυτανία

Με δορυφόρους και… σκάψιμο απέκτησε τηλέφωνο η Ευρυτανία

Όταν ο καιρός «θυμώνει», διακόπτεται η ηλεκτροδότηση και τότε, δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί βάσης των τηλεπικοινωνιών και δεν μπορούν να φτάσουν οι τεχνικοί να διορθώσουν τις βλάβες τους. Δείτε τι έκανε ο ΟΤΕ για να λύσει το πρόβλημα.

Όταν ο καιρός «θυμώνει», διακόπτεται η ηλεκτροδότηση και τότε, δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί βάσης των τηλεπικοινωνιών και δεν μπορούν να φτάσουν οι τεχνικοί να διορθώσουν τις βλάβες τους. Δείτε τι έκανε ο ΟΤΕ για να λύσει το πρόβλημα.

Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν πρόσφατα τη χώρα και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια. Μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ήταν ο Νομός Ευρυτανίας, ιδίως οι ορεινές περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Τα φυσικά φαινόμενα έχουν τις σημαντικότερες επιπτώσεις από άποψη χαμένων ωρών χρήστη: Συχνά, οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες (σφοδρή χιονόπτωση, θύελλες), οδηγούσαν σε διακοπές ρεύματος ή κοπές καλωδίων, που με τη σειρά τους οδηγούσαν σε σοβαρές διακοπές λειτουργίας από άποψη χαμένων ωρών χρήστη. Τα στοιχεία ενεργητικού που επηρεάστηκαν περισσότερο το 2013 ήταν σταθμοί βάσης, κέντρα μεταγωγής και κέντρα μεταγωγής κινητών υπηρεσιών.


Οι υπολογιστές θα ακούνε ό,τι έχει σημασία, όπως η πίεση από τον ήχο, οι δονήσεις σε διαφορετικές συχνότητες και θα αναγνωρίζονται έγκαιρα ώστε να αποφεύγονται για παράδειγμα οι επικίνδυνες πτώσεις δένδρων ή οι κατολισθήσεις. Επίσης, θα μεταφράζουν το κλάμα του μωρού σε πείνα, ανία ή πόνο.Δείτε το σχετικό βίντεο για τους υπολογιστές που ακούνε.

Λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, τέθηκαν εκτός λειτουργίας σταθμοί βάσης τηλεπικοινωνιών σε ορεινά χωριά του Νομού (Άγραφα, Βραγιαννά, Κρίκελλο κ.α.), ενώ οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο εξαιτίας των μεγάλων κατολισθήσεων, καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση για να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ κινητοποιήθηκε άμεσα. Προσέφερε 10 δορυφορικά τηλέφωνα, έτοιμα προς χρήση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας Αρχών και κατοίκων.


Δείτε εικόνες από τις προσπάθειες των τεχνικών να φτάσουν στους σταθμούς βάσης και από τα δορυφορικά τηλέφωνα που προσφέρθηκαν στις Αρχές.

Παράλληλα, οι τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE που έσπευσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν τις προσπάθειες αποκατάστασης της επικοινωνίας.

Αφού μελετήθηκαν διάφορες εναλλακτικές προσέγγισης των αποκλεισμένων περιοχών και τηλεπικοινωνιακών σταθμών (π.χ. με αερομεταφορά), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την τοπική αυτοδιοίκηση του δημοτικού διαμερίσματος Αγράφων, έγινε διάνοιξη εναλλακτικού δασικού δρόμου για να φτάσουν τα συνεργεία στους σταθμούς βάσης. Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες των τεχνικών, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024