Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Στο Google.com θα τα βρίσκετε όλα για τους Ευρωπαίους», λέει η Google

«Στο Google.com θα τα βρίσκετε όλα για τους Ευρωπαίους», λέει η Google

H γαλλική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, CNIL διαφωνεί με τον τρόπο που υλοποίησε η Google το Δικαίωμα στη Λήθη, αρνούμενη ότι είναι αρκετή η απόκρυψη από τις εγχώριες εκδόσεις της Google των παραπομπών σε ανεπαρκείς, άσχετες ή απαρχαιωμένες αναφορές σε πρόσωπα που έχουν ζητήσει την διαγραφή τους. Η αντίδραση από την πρόεδρο της CNIL ήρθε όταν η συμβουλευτική επιτροπή που έχει συστήσει η Google εξέδωσε πόρισμα που εγκρίνει την πολιτική της Google.

H γαλλική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, CNIL διαφωνεί με τον τρόπο που υλοποίησε η Google το Δικαίωμα στη Λήθη, αρνούμενη ότι είναι αρκετή η απόκρυψη από τις εγχώριες εκδόσεις της Google των παραπομπών σε ανεπαρκείς, άσχετες ή απαρχαιωμένες αναφορές σε πρόσωπα που έχουν ζητήσει την διαγραφή τους.

«Η Google πρέπει να κάνει τη διαγραφή παντού», επιμένει η εκπρόσωπος της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας. Η αντίδραση από την πρόεδρο της CNIL ήρθε όταν η συμβουλευτική επιτροπή που έχει συστήσει η Google εξέδωσε πόρισμα που εγκρίνει την πολιτική της Google.

H Ισαμπέλ Φαλκ-Πιεροτέν, πρόεδρος της Αρχής που συντονίζει και τις υπόλοιπες Αρχές της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα, είπε στους Financial Times ότι δεν πείθεται από την κρίση της ομάδας αυτής -στην οποία, συμμετέχουν οκτώ ανεξάρτητοι ειδικοί και δύο στελέχη της Google -ο νομικός της σύμβουλος και ο πρόεδρος Ερικ Σμιντ. Η επιτροπή αυτή συστάθηκε το 2014 για να καθοδηγήσει την Google στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Μάιο.

  • Ο CEO της Google, ο Έρικ Σμιντ έχει δηλώσει ευθαρσώς στο παρελθόν πως «εάν έχετε κάτι να κρύψετε, ίσως δεν θα έπρεπε να το έχετε πράξει».

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε γνώμη. Εάν συνεχίσουν να διαφωνούν με όσα τους έχουμε ζητήσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το δικαστήριο…», προειδοποίησε η πρόεδρος της CNIL.

  • Ξέρατε ότι: Οι παραπομπές (URL) που σας αφορούν σε έναν δικτυακό τόπο καταργούνται από τα αποτελέσματα της μηχανής μόνο για αναζητήσεις με βάση το όνομά σας -με διαφορετικά κριτήρια αναζήτησης είναι ανιχνεύσιμο το περιεχόμενο που σας αφορά. Επίσης, η Google αποκρύπτει τις παραπομπές αυτές μόνο από το google.gr -στο οποίο οδηγούμαστε αυτόματα επειδή είναι ορατή η θέση μας από την διεύθυνση IP του υπολογιστή μας- και άλλες ευρωπαϊκές εκδόσεις της μηχανής, όχι όμως από το google.com.

Ο νομικός σύμβουλος της Google, Ντέιβιντ Ντραμόντ απαντά στην εφημερίδα ότι ο διάλογος με τις ευρωπαϊκές Αρχές θα συνεχιστεί». Η Google ρισκάρει να οδηγηθεί στο δικαστήριο, γράφει ο τίτλος της Financial Times.

Κάτι ενδιαφέρον: Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να έχουν άποψη

Αυτά, δεν είναι το μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Google στην Ε.Ε.:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024