Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν εκπαίδευση σε PHP, Java, JS, MySQL σε άνεργους προγραμματιστές

Δωρεάν εκπαίδευση σε PHP, Java, JS, MySQL σε άνεργους προγραμματιστές

Άνεργους πτυχιούχους πληροφορικής από ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ έως 35 ετών προτίθεται να επιμορφώσει στην PHP, την MySQL, την Java και την Javascript το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής.

Άνεργους πτυχιούχους πληροφορικής από ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ έως 35 ετών προτίθεται να επιμορφώσει στην PHP, την MySQL, την Java και την Javascript το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής.

  • Δείτε τα προγράμματα εκπαίδευσης στο hepis.gr

Η κατάρτιση (180 ωρών) θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου σε κέντρα εκπαίδευσης του Νομού Αττικής. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εργαλείο e-competence benchmark του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματικών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) το οποίο αξιολογεί τους υποψηφίους σε σχέση με τις ειδικότητες του κλάδου των ΤΠΕ.

Εκεί, καλείστε να αυτοπροσδιοριστείτε στις πέντε ενότητες του επαγγέλματος και να αξιολογήσετε τις γνώσεις σας στα επιμέρους σαφώς ορισμένα κριτήρια. Στο τέλος, θα μπορέσετε να τοποθετήσετε εαυτόν ανάμεσα στους άλλους επαγγελματίες της ειδικότητάς σας και να διακρίνετε σε ποιο βαθμό υπολείπεστε και που θα πρέπει να ενισχύσετε τις γνώσεις εάν θέλετε να βελτιώσετε την προοπτική της καριέρας σας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των ΤΠΕ και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Το «FIT4JOBS» είναι μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς Πληροφορικής των χωρών: Ελλάδα (ΗePIS), Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), Ιρλανδία (FIT), Λετονία (LIKTA) καθώς και τον ευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe, ενώ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη (PROGRESS 2007-2013).

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το «FIT4JOBS» υποστηρίζουν δεκάδες εταιρείες, όπως η Μicrosoft, EMC, Cisco, Accenture, IBM, Oracle, ενώ στην Ελλάδα υποστηρίζεται από τις εταιρείες PEOPLECERT, SiEBEN, E-Arion, Θεολόγος Κωνσταντίνος & ΣΙΑ, ΙΚnowHow Informatics, ΑΒ Βασιλόπουλος, Data Communication, Φιλοκτήτης, Kariera.gr, Veltio και Master A.E.

Σύμφωνα με τον κ. κος Νίκο Φαλδαμή πρόεδρο του δικτύου HePIS -με μέλη από όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα-, υπάρχουν 1.200 θέσεις εργασίας στους τομείς αυτούς στην Ελλάδα που παραμένουν κενές, λόγω ανεπαρκών δεξιοτήτων.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024