Ευμετάβλητες οι μετρήσεις

Ανεπαρκείς οι αισθητήρες δεδομένων υγείας για το Apple Watch

Ανεπαρκείς οι αισθητήρες δεδομένων υγείας για το Apple Watch
Οι αναξιόπιστες μετρήσεις των αισθητήρων που υπέβαλλε σε δοκιμές στο πρώτο της ρολόι η Apple οδήγησαν στην αναθεώρηση του Apple Watch. Έτσι, το πρώτο smartwatch της Apple δεν θα είναι ένα γκάτζετ υγείας. Η Apple φέρεται να φιλοδοξούσε να ενθέσει στο ρολόι της λειτουργίας για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, την αρτηριακή πίεση καθώς και για την μέτρηση του άγχους.

Η τριχοφυΐα, η ξηρότητα του δέρματος ακόμα και το πόσο σφιχτά φορούσε κανείς το «έξυπνο» ρολόι οδηγούσε σε διαφορετικές μετρήσεις από τους αισθητήρες, οι οποίοι βασίζονται στην αγωγιμότητα του δέρματος.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι συνεχείς αποτυχίες στις λειτουργίες αυτές κατέστησαν το Apple Watch μια «μαύρη τρύπα» στην εταιρεία, αφού, εντούτοις, συνέχιζε να απορροφά πόρους επί τέσσερα χρόνια. Η τελική έκδοση του αναθεωρημένου Apple Watch που αναμένεται τον Απρίλιο θα περιλαμβάνει ένα πολύ πιο απλό monitor καρδιακού παλμού και μετρητή βημάτων.

καθώς και τις ανησυχίες που προκαλεί η διάδοση των «γκάτζετ υγείας»


In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: