Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YouTube για παιδιά ετοιμάζει η Google

YouTube για παιδιά ετοιμάζει η Google

Μια ειδική έκδοση του δημοφιλέστερου σάιτ φιλοξενίας βίντεο για παιδιά ετοιμάζει η Google, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας. Το YouTube for Kids αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, το κοινό του όμως θα περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια ειδική έκδοση του δημοφιλέστερου σάιτ φιλοξενίας βίντεο για παιδιά
ετοιμάζει η Google, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας. Το
YouTube for Kids αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου,
το κοινό του όμως θα περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όμως, άγνωστο παραμένει προς το παρόν πως θα χρηματοδοτήσει το YouTube for Kids app η Google. Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο εισροής εσόδων από την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα βίντεο για παιδιά μέσα από το app της υπηρεσίας. Επιπλέον, με ενδιαφέρον αναμένεται η πολιτική που θα ακολουθήσει η Google ώστε να μην αντιβαίνει με τους κανόνες στην νομοθετική πράξη σε ισχύ στις ΗΠΑ που αφορά την προστασία του απορρήτου των παιδιών online, την λεγόμενη COPPA (Children’s Online Privacy Act). Σύμφωνα με τον νόμο, οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου σε παιδιά είναι υποχρεωμένες να ζητούν την αποδεδειγμένη συναίνεση του κηδεμόνα πριν προβούν στην συλλογή, την χρήση ή την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων παιδιού.

Επίσης, η Google θα πρέπει να βρει τρόπους να κάνει εξαιρέσεις στο περιεχόμενο που θα επιφέρει η αναζήτηση στο YouTube for Kids, αποκλείοντας ενδεχομένως διάφορες λέξεις ή φράσεις κλειδιά που υποβάλλονται είτε γραπτώς ή με την φωνητική αναζήτηση. Τέλος, οι δυνατότητες για γονικό έλεγχο αναμένονται με ενδιαφέρον, όπως ο επιτρεπτός χρόνος παραμονής του παιδιού στην υπηρεσία και φυσικά, η διαθεσιμότητα κατάλληλου περιεχομένου χωρίς εκπλήξεις.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε γνωστή η πρόθεση της Google να καταστήσει «διασκεδαστικό και ασφαλές το Διαδίκτυο για τα παιδιά».

Διαβάστε στο tech.in.gr περισσότερα για την σχέση των παιδιών με την τεχνολογία:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024