Σε αναζήτηση εξατομικευμένης θεραπείας

Το SAP HΑΝΑ στην μάχη κατά του καρκίνου στην Ιατρική Σχολή

Το SAP HΑΝΑ στην μάχη κατά του καρκίνου στην Ιατρική Σχολή
Η δυνατότητα του SAP HANA να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θεωρείται επαναστατική από τον ιατρικό κόσμο -για κάθε ασθενή υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2 terrabyte δεδομένων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα.  
H εταιρεία SAP SE ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει την πλατφόρμα SAP HANA στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, η Ιατρική Σχολή θα είναι σε θέση να αναπτύξει μια μεθοδολογία για την καλύτερη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο που θα βασίζεται σε επεξεργασμένα στοιχεία πολλαπλών ειδικοτήτων σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζει η δημιουργός του λογισμικού επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων.


Δείτε πως αντιμετωπίζει τον καρκίνο η SAP σε διεθνές επίπεδο (Πηγή: SAP Healthcare Check-up)

Το SAP HANA θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάκτηση και την επεξεργασία των σχετικών διοικητικών δεδομένων, καθώς και ερευνητικών εργασιών και εκπαίδευσης.

Ο καθηγητής Ευάγγελος Γεωργίου, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε για την προοπτική δημιουργίας ενός εθνικού μητρώου καρκίνου, και εξήγησε: «Το SAP HANA είναι ένα τέλειο εργαλείο για να σπάσει τα silos μεταξύ των υφιστάμενων βάσεων δεδομένων σε διαφορετικά τμήματα της Ιατρικής Σχολής μας. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής μελέτης, θα πρέπει να παρέχουν στον ογκολόγο, ολοκληρωμένα στοιχεία των ασθενών με καρκίνο σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου καρκίνου.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα αναφέρθηκε στην προοπτική να προσφέρεται στην Ελλάδα ιδιαίτερα στοχευμένη, εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε ασθενή με καρκίνο στην χώρα μας: «Το εγχείρημα αυτό, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του συνδυασμού ιατρικών πληροφοριών και τεχνογνωσίας με την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας», δήλωσε ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αξιοποιήσει το SAP HANA για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο, μέσω αυτού του πρωτοποριακού έργου. Το πιλοτικό αυτό έργο θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση και να προσφέρει ιδιαίτερα στοχευμένες, εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα.»


In.gr Τεχνολογία

Ειδήσεις:  Περισσότερες ειδήσεις

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Θέματα: