Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τις πληρωμές από app στο Android θα αναλαμβάνει το Google Pay

Τις πληρωμές από app στο Android θα αναλαμβάνει το Google Pay

Η Google πρόκειται να υποστηρίξει τις πληρωμές μέσω smartphone με Android με το δικό της σύστημα πληρωμών. Όμως, το "Google Pay" (ή, ενδεχομένως, "Android Pay") δεν θα αποτελεί ένα διακριτό app, αλλά θα αποτελέσει την πλατφόρμα την οποία θα μπορούν να αξιοποιούν οι προγραμματιστές app για να στήσουν καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών. Εκτός από τις πληρωμές μέσω app, το Google Pay θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα φυσικά καταστήματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αναγνώστες με NFC.

Η Google πρόκειται να υποστηρίξει τις πληρωμές μέσω smartphone με Android με το δικό της σύστημα πληρωμών. Όμως, το «Google Pay» (ή, ενδεχομένως, «Android Pay») δεν θα αποτελεί ένα διακριτό app, αλλά θα αποτελέσει την πλατφόρμα την οποία θα μπορούν να αξιοποιούν οι προγραμματιστές app για να στήσουν καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών. Εκτός από τις πληρωμές μέσω app, το Google Pay θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα φυσικά καταστήματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αναγνώστες με NFC.

H Google φαίνεται ότι προς το παρόν διαφοροποιεί το δικό της φορητό σύστημα πληρωμών από το Apple Pay και το Samsung Pay που μόλις ανακοινώθηκε. Στο Google Pay, τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών θα αποθηκεύονται στην συσκευή, ώστε να μην απαιτείται σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Για να αποτραπεί η απάτη, η Google δεν βασίζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, στους αναγνώστες δακτυλικού αποτυπώματος. Το Google Pay θα παράγει μοναδικούς κωδικούς καρτών για κάθε συναλλαγή. To Google Wallet θα παραμείνει ξεχωριστή υπηρεσία, στο οποίο ενσωματώνεται η τεχνολογία mobile payments της εταιρείας Softcard, την οποία εξαγόρασε η Google. Αν και παραμένει άγνωστο πότε θα μάθουμε περισσότερα για το Google Pay -με πιθανότερη την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου Google I/O τον Μάιο- οι MasterCard, Visa και American Express έχουν ήδη δηλώσει ότι θα το υποστηρίξουν, μεταδίδει το Forbes.

  • Μάθατε ότι: Η Samsung φιλοδοξεί να αποτελέσει το πορτοφόλι του μέλλοντος ανταγωνιζόμενη το Apple Pay με το δικό της «Pay», το Samsung Pay. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 edge στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κορέα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κάνουν πληρωμές μέσω τεχνολογιών NFC αλλά και MST, δηλαδή σε τερματικά NFC αλλά και σε αυτά που δέχονται πιστωτικές κάρτες με μαγνητική ταινία. Το πορτοφόλι της Samsung προστατεύεται από το σύστημα διαχείρισης Samsung KNOX και βασίζεται στο δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου του πορτοφολιού και τα κρυπτογραφημένα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται σε ασφαλή περιοχή της μνήμης. Επιπρόσθετα, η Samsung αναφέρεται στην λειτουργία Find My Mobile, σκοπός της ύπαρξης της οποίας είναι να προστατεύσει από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση τις συσκευές που κλάπηκαν ή χάθηκαν. Στο Find My Mobile της Samsung έχει προστεθεί η δυνατότητα κλειδώματος της ενεργοποίησης του τηλεφώνου με το λεγόμενο «Reactivation lock».
  • Ξέρετε ότι: Το Apple Pay είναι μια υπηρεσία της Apple που θα επιτρέψει στους κατόχους των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, καθώς και στους κατόχους του πρώτου ρολογιού της, Apple Watch (και επομένως και στους κατόχους iPhone 5, iPhone 5c και iPhone 5s) να χρεώνουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα American Express, MasterCard και Visa που έχει εκδώσει η τράπεζά τους με ένα πέρασμα του τηλεφώνου τους μπροστά από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών του καταστήματος. Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024