Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακριβότερες οι διευθύνσεις με δύο χαρακτήρες στο μητρώο .gr

Ακριβότερες οι διευθύνσεις με δύο χαρακτήρες στο μητρώο .gr

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός της αρμόδιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .gr. Η ΕΕΤΤ κατέληξε σε έναν κανονισμό που προβλέπει την προσθήκη περίπου 8.000 νέων ονομάτων χώρου, την διάθεση ονομάτων με δύο χαρακτήρες με αυξημένη χρέωση καθώς και μεγαλύτερο έλεγχο από τον κάτοχο, παρά από τον καταχωρητή.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός της αρμόδιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .gr. Η ΕΕΤΤ κατέληξε σε έναν κανονισμό που προβλέπει την προσθήκη περίπου 8.000 νέων ονομάτων χώρου, την διάθεση ονομάτων με δύο χαρακτήρες με αυξημένη χρέωση καθώς και μεγαλύτερο έλεγχο από τον κάτοχο, παρά από τον καταχωρητή. Επίσης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κάνει λόγο για επιπρόσθετη προστασία από κακόβουλες πρακτικές.

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό της ΕΕΤΤ:

• Δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ονομάτων χώρου με 2 χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα aa.gr και aa.com.gr. Σημειώνεται πως η εκχώρηση ονομάτων χώρου με 2 χαρακτήρες θα ισχύει από τις 4 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 π.μ.

• Ενισχύεται η ασφάλεια, καθώς αλλαγές σε στοιχεία που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του ονόματος χώρου πραγματοποιούνται πλέον αποκλειστικά από τον κάτοχο και όχι από τον καταχωρητή.

• Για τα ονόματα χώρου με ελληνικούς χαρακτήρες, διαφοροποιείται πλέον ο χαρακτήρας [ς] από τον αλφαριθμητικό ελληνικό χαρακτήρα [σ].

• Για τη βέλτιστη λειτουργία του μητρώου ονομάτων χώρου, επιβάλλεται στους καταχωρητές η υποχρεωτική τήρηση του ορίου των 400 δηλώσεων καταχώρησης εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Τέλος, η ΕΕΤΤ σημειώνει πως, κατά την απόκτηση ονόματος χώρου με κατάληξη .gr, προσφέρει ήδη υπηρεσίες για επίλυση διαφορών σε περιπτώσεις διεκδίκησης ονόματος χώρου όπως π.χ., κατοχή εμπορικού σήματος, την διατήρηση της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet καθώς και την απόκτηση ονόματος χώρου και με ελληνικούς χαρακτήρες όπως π.χ., «τοονομαμου.gr».

  • Ξέρατε ότι: Η ανώτατη χρέωση για την καταχώρηση ονόματος χώρου με κατάληξη .gr δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 44 ευρώ (+ΦΠΑ) και για την ανανέωση τα 29,30 ευρώ +ΦΠΑ. Για τα ονόματα χώρου με δύο χαρακτήρες, το όριο είναι τα 550 ευρώ + ΦΠΑ

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024