Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MWC 2015: Τι ξεχώρισε στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης

MWC 2015: Τι ξεχώρισε στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης

Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, τα καλύτερα selfies και τα πολυτελή έξυπνα ρολόγια αποτέλεσαν το κύριο θέμα του Mobile World Congress 2015, όμως οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου έφυγαν με μια, αναπάντεχη, γεύση εικονικής πραγματικότητας από την Βαρκελώνη.

Ενενήντα χιλιάδες άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν την Βαρκελώνη τις ημέρες όπου διεξαγόταν το Mobile World Congress (2-5 Μαρτίου 2015), η καθιερωμένη μεγάλη έκθεση των εταιρειών τεχνολογίας, με την φορητότητα στο επίκεντρο.

Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, τα καλύτερα selfies και τα πολυτελή έξυπνα ρολόγια αποτέλεσαν το κύριο θέμα του Mobile World Congress 2015, όμως οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου έφυγαν με μια, αναπάντεχη, γεύση εικονικής πραγματικότητας από την Βαρκελώνη.


Η Samsung κατάφερε να συγκεντρώσει πρώτη την προσοχή του κοινού, με την παρουσίαση smartphone που μοιάζουν με πολύτιμα πετράδια και φορτίζονται ασύρματα ή, ενσύρματα σε σημαντικά λιγότερο χρόνο -του Samsung Galaxy S6 αλλά και του Galaxy S6 edge, ενός τηλεφώνου που δεν υπάρχει όμοιό του, χάρη στην ιδέα να επεκταθεί στα πλαϊνά του μέρη η επιφάνεια που καλύπτει η οθόνη για να παρέχει φωτεινές ενδείξεις για σημαντικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις.

Ήταν αναμενόμενο να ανακοινωθούν στο MWC νέες «έξυπνες» φορητές συσκευές αλλά και ρολόγια τα οποία αποδεσμεύουν τον χρήστη από την ανάγκη για διαρκή αναζήτηση του smartphone. Η HTC όμως δεν παρουσίασε μόνο το HTC One M9 με εμπρόσθια κάμερα Ultrapixel, μιας και είναι της μόδας τα selfies ή το HTC Grip σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour, ένα αξεσουάρ για τον καρπό που αφορά όσους γυμνάζονται. Οι απανταχού θιασώτες του MWC έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που εκλαμβάνει ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής την εικονική πραγματικότητα αλλά και για την εμπλοκή της Valve σε αυτό, γνωστή για την υλοποίηση των τρισδιάστατων κόσμων της στα βιντεοπαιχνίδια της, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί.


Το HTC Vive φαίνεται ότι ενθουσίασε όσους είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν -η εμπειρία στον ψηφιακό κόσμο έμοιαζε αληθινή και δεν αναφέρθηκε ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που προκαλεί ο εξοπλισμός, η ζαλάδα. Είναι καλύτερο από το Oculus Rift, είναι καλύτερο από το Project Morpheus της Sony, δεν έχετε δει αυτό που είδα, αλλά θα το θέλατε, είπε με νόημα ο έμπειρος συντάκτης του CNet, το HTC Vive είναι το μέλλον, γράφει η Rhiannon Williams στην βρετανική Telegraph.

Αρκετά smartwatch παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress, όπως το πολυτελές LG Watch Urbane που προτιμά το WebOS, ή το πρώτο Android Wear smartwatch από την Huawei (Huawei Watch) με κρυστάλλινη οθόνη από ζαφείρι, το οποίο επίσης ακούγεται ότι θα είναι για λίγους λόγω εξαιρετικά υψηλής τιμής.

Εκείνο όμως που ο χτύπος του ακούστηκε πιο δυνατά ήταν το πρώτο μεταλλικό Pebble. Το Pebble Time Steel ανακοινώθηκε στην έκθεση, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχία του crowdfunding για το Pebble Time. Αναμένεται τον Ιούλιο αντί 250 ευρώ (τιμή που ισχύει όσο διαρκεί το crowdfunding, καθώς μετά θα πωλείται 50 δολάρια περισσότερο) και ξεχώρισε όχι τόσο για την έγχρωμη οθόνη e-paper ή την πιο ποιοτική κατασκευή του, όσο για την αυξημένη αυτονομία του, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα «προσωπικό» ρεκόρ για την Pebble. Το Pebble Time Steel φορτίζεται μια φορά πλήρως και λειτουργεί αδιάλειπτα επί 10 ημέρες, από 7 ημέρες για τα προγενέστερα μοντέλα Pebble. Ένας ακόμα λόγος, η δυνατότητα να συνδεθεί με έξυπνα λουράκια χάρη στην διαθέσιμη υποδοχή σύνδεσης hardware στο πίσω μέρος του ρολογιού. Στα «smart straps» μπορεί κανείς να προσαρτήσει αισθητήρες κάθε λογής (GPS, καρδιακού παλμού, ατμοσφαιρικής ρύπανσης και άλλα) ή έξτρα πηγή ισχύος.

Άλλα ενδιαφέροντα νέα που προέκυψαν από τo Mobile World Congress ήταν τα αναδιπλούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα που κατασκευάζει η Ford, το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο γίγαντας του Διαδικτύου, η Google για να βελτιώσει την εμπειρία που έχουμε από την αξιοποίηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας φορώντας το καπέλο του εικονικού provider, καθώς και η άκρως θετική στάση που τήρησε ο νεαρός ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Google για την πρόσβαση στο Ίντερνετ στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Διαβάστε επίσης:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

    Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024