Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Google ανακοίνωσε την διάθεση του Android 5.1 Lollipop

Η Google ανακοίνωσε την διάθεση του Android 5.1 Lollipop

Υποστήριξη πολλαπλών καρτών SIM, κλείδωμα του περιεχομένου ακόμα και μετά από factory reset και το HD Voice σε συμβατά smartphone, προσθέτει η νεότερη ενημέρωση του Android.

Υποστήριξη πολλαπλών καρτών SIM, κλείδωμα του περιεχομένου ακόμα και μετά από factory reset και το HD Voice σε συμβατά smartphone, προσθέτει η νεότερη ενημέρωση του Android.

Το Android 5.1 Lollipop επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται το τηλέφωνό του ή/και να ελέγχει το κόστος της κίνησης δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με την υποστήριξη πολλαπλών SIM. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο για κλήσεις -ανά κλήση ή πάντα- και ένα άλλο για την κίνηση δεδομένων.

Με το λεγόμενο Device Protection, το τηλέφωνο που έχει χαθεί ή κλαπεί θα παραμένει κλειδωμένο μέχρι ο κάτοχός του να συνδεθεί στον λογαριασμό του στην Google για να το ξεκλειδώσει. Μάλιστα, το τηλέφωνο δεν θα ξεκλειδώνεται, ακόμα και ο μη εξουσιοδοτημένος χρήστης κατορθώσει να το επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η δυνατότητα αυτή αφορά στα «περισσότερα Android smartphone και tablet» με Android 5.1, καθώς και στα Nexus 6 και Nexus 9.

Ακόμα, το Android 5.1 επιτρέπει την αξιοποίηση του HD Voice από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν την υπηρεσία κλήσεων με πεντακάθαρο και κρυστάλλινο ήχο, χωρίς θόρυβο από το περιβάλλον -στην Ελλάδα η Cosmote παρέχει αυτή την δυνατότητα. Η υποστήριξη του HD Voice από τη συσκευή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Τέλος, στις γρήγορες ρυθμίσεις (Quick Setting) του Android 5.1 προστέθηκε η δυνατότητα άμεσης επιλογής διαθέσιμου δικτύου Wi-Fi και η ζεύξη με διαθέσιμες συσκευές Bluetooth.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024