Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιχνίδια για smartphone και tablet από την Nintendo, στα σκαριά το ΝΧ

Παιχνίδια για smartphone και tablet από την Nintendo, στα σκαριά το ΝΧ

Η Nintendo παραμένει αφοσιωμένη στην αγορά των παιχνιδομηχανών, τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Μαρτίου.

Η Nintendo παραμένει αφοσιωμένη στην αγορά των παιχνιδομηχανών, τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορεί να αποφασίσαμε να εμπλακούμε στην βιομηχανία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών για «έξυπνες» συσκευές, αυτό όμως δεν έγινε επειδή απωλέσαμε το πάθος ή το όραμά μας από τα συστήματα που είναι αφοσιωμένα στο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Satoru Iwata.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphone και tablet με τον ιαπωνικό κολοσσό ανάπτυξης online games DeNa, που αφορά και στην επένδυση κεφαλαίων στην Nintendo και την αξιοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας της.
Η DeNA είναι ένας πολύ μεγάλος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης δικτυακών τόπων για φορητές συσκευές και ηλεκτρονικού εμπορίου, στον οποίο ανήκει επίσης μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες mobile gaming στην Ιαπωνία, το Mobage.

Πάντως, η συμφωνία με την DeNA κάνει σαφή λόγο για την ανάπτυξη από κοινού εντελώς νέων τίτλων για «έξυπνες συσκευές» και όχι στην μεταφορά τίτλων για το Wii U ή το Nintendo 3DS.

O Satoru Iwata φρόντισε να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για τις κονσόλες της Nintendo διαβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία εργάζεται για την κατασκευή μια ολότελα νέας πλατφόρμας για παιχνίδι, με την κωδική ονομασία NX. Ο Iwata δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο, εντούτοις το NX αναμένεται να αντικαταστήσει το Wii U.

To 2014, o Iwata είχε περιγράψει μια νέα κονσόλα για «τις αναπτυσσόμενες αγορές» που θα απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν εντρυφήσει στο gaming και δεν προτίθενται να επενδύσουν στην οικιακή τους ψυχαγωγία όσα απαιτούνται για την αγορά ενός Wii U ή ενός 3DS, είτε αυτό αφορά στο κόστος της παιχνιδομηχανής ή στο κόστος των τίτλων παιχνιδιών. Η νέα κονσόλα θα έχει χαμηλό κόστος και νέο software, δήλωνε σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024