Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Microsoft καταργεί username και password στο WWW με το Windows Hello

H Microsoft καταργεί username και password στο WWW με το Windows Hello

Η Microsoft υποστηρίζει πως βρήκε έναν τρόπο να περάσει στην ιστορία τις κλοπές username και password από διαδικτυακές υπηρεσίες. Συστήματα με τα Windows 10 και τον απαιτούμενο εξοπλισμό βιομετρικής αναγνώρισης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τον χρήστη από το δακτυλικό αποτύπωμα, το πρόσωπο ή την ίριδα του ματιού του και να του επιτρέπουν την πρόσβαση σε εφαρμογές αλλά και σε διαδικτυακές υπηρεσίες χωρίς password.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι βρήκε έναν τρόπο να περάσει στην ιστορία τις κλοπές username και password από διαδικτυακές υπηρεσίες. Συστήματα με τα Windows 10 και τον απαιτούμενο εξοπλισμό βιομετρικής αναγνώρισης θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τον χρήστη από το δακτυλικό αποτύπωμα, το πρόσωπο ή την ίριδα του ματιού του και να του επιτρέπουν την πρόσβαση και σε διαδικτυακές υπηρεσίες χωρίς password.

Πρόκειται για την τεχνολογία Windows Hello, η οποία θα δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στην συσκευή του και στα μοναδικά βιομετρικά χαρακτηριστικά του χρήστη. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ταυτοποίηση θα γίνεται με στοιχεία που αποθηκεύονται αποκλειστικά τοπικά. Έτσι, ακόμα κι αν κλέψει κανείς έναν υπολογιστή με ενεργοποιημένο το Windows Hello δεν θα μπορεί να προσπεράσει τον έλεγχο, απουσία των συνδεδεμένων βιομετρικών χαρακτηριστικών. Σημειώνεται δε ότι η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί ώστε να μην αρκεί ένα selfie του εξουσιοδοτημένου χρήστη για να προσπεράσει τον έλεγχο.

Το Windows Hello θα θωρακίζει επίσης την πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Κι αυτό καθώς, όταν οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν μια άλλη τεχνολογία, το Passport, δεν θα απαιτούν συνδυασμό username και password και δεν θα αποθηκεύουν τέτοιες πληροφορίες για τον χρήστη τους. Αντ’αυτών, το Passport θα ζητάει από το Windows Hello να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον πραγματικό χρήστη και το μηχάνημά του.

Για την είσοδο στα Windows 10 με το δακτυλικό αποτύπωμα, η Microsoft διευκρινίζει ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τυχόν υπάρχοντα εξοπλισμό, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με την αναγνώριση προσώπου ή της ίριδας του ματιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και λογισμικό που θα διασφαλίζει ότι το Windows Hello δεν θα ξεγελιέται από μια φωτογραφία του χρήστη ή κάποιον που παριστάνει τον χρήστη. Η Microsoft έχει ήδη εξασφαλίσει ότι η κάμερα βάθους της Intel, η Intel RealSense 3D Camera (F200) θα υποστηρίζει την αναγνώριση προσώπου και ίριδας με το Windows Hello, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης εισόδου στα Windows και την υποστήριξη για το ξεκλείδωμα του Passport χωρίς την χρήση PIN.

Δείτε την παρουσίαση του τρόπου χρήσης του Windows Hello και του Passport

Η Microsoft επισημαίνει ότι οι χρήστες θα αποφασίζουν εάν θα χρησιμοποιούν το Windows Hello και το Passport, αναγνωρίζει την κρισιμότητα της προστασίας των προσωπικών βιομετρικών δεδομένων και αναφέρει σχετικά πως, η βιομετρική υπογραφή κάθε χρήστη θα παραμένει αποθηκευμένη τοπικά στο μηχάνημά του και δεν θα μοιράζεται με κανέναν. Θα χρησιμοποιείται μόνο για το ξεκλείδωμα του μηχανήματος.

Τα Windows 10 αναμένονται νωρίτερα, το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, -σε 190 χώρες και σε 111 γλώσσες. Επίσης, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση θα διατεθεί επί έναν χρόνο δωρεάν και για τους χρήστες «πειρατικών» Windows.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024