Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τεχνολογία από το Διάστημα σε λευκό θόλο στο Σύνταγμα

Η τεχνολογία από το Διάστημα σε λευκό θόλο στο Σύνταγμα

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος σε ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο στην πλατεία Συντάγματος από το Σάββατο 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου  2015.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος σε ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο στην πλατεία Συντάγματος από το Σάββατο 28 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

Εκεί, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μέλη του οικοσυστήματος που έχει σχηματιστεί κάτω από την ομπρέλα του ελληνικού si-Cluster -χορηγός της έκθεσης- θα δείξουν πως η τεχνολογία για το Διάστημα έχει πλήθος πρακτικών εφαρμογών και οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Μερικά παραδείγματα είναι η περιβαλλοντική παρακολούθηση χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων, η γεωργία ακριβείας, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο εντοπισμός κινδύνου πυρκαγιάς, η χωροθέτηση ειδικών εγκαταστάσεων (π.χ. ΧΥΤΑ, ΚΕΛ), και άλλα που θα παρουσιαστούν στο Σύνταγμα.

Το si-Cluster μιλά για «ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα στις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση Ελλήνων επιστημόνων σ’ έναν ιδιαίτερα εξειδικευμένο και συναρπαστικό κλάδο, αλλά και να τονώσουν τη συνολικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Επίσης, αναφέρεται στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας στους τομείς αυτούς, χαρακτηρίζοντάς το «πλούσιο».

Στο πλαίσιο της European Space Expo, το si-Cluster θα διοργανώσει σειρά δωρεάν εκδηλώσεων. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, με τις ώρες λειτουργίας της να διαμορφώνονται ως εξής:

  • Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 20:00,
  • Παρασκευή – Σάββατο: 10:00 – 21:00,
  • Κυριακή: 10:00 – 20:00.

Η Αθήνα αποτελεί τον 24ο σταθμό της περιοδείας της European Space Expo. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας, να γνωρίσουν από κοντά το ευρύ φάσμα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις από ειδικούς και να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τα ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα και από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.

Παράλληλα με τις δράσεις του si-Cluster, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης, Galileo και EGNOS, καθώς και το πρόγραμμα παρατήρησης της Γης, Copernicus. Τα εν λόγω προγράμματα αναμένεται να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά, να συμβάλουν στην υποστήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη και τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων στην καθημερινή τους ζωή. Ο αριθμός των ευρωπαίων πολιτών που την έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τους 500.000.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024