Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίντερνετ από τον ουρανό, υπόσχεται ο ιδρυτής του Facebook

Ίντερνετ από τον ουρανό, υπόσχεται ο ιδρυτής του Facebook

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση πάνω από την Μεγάλη Βρετανία ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα της... επουράνιας πρόσβασης στο Ίντερνετ. Πρόκειται για το αεροσκάφος που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός Internet.org που συνέστησε η Facebook Inc. για να δώσει Ίντερνετ στο 10% του πληθυσμού της Γης που δεν έχει άλλη επιλογή.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα της… επουράνιας πρόσβασης στο Ίντερνετ. Πρόκειται για το αεροσκάφος που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός Internet.org που συνέστησε η Facebook Inc. για να δώσει Ίντερνετ στο 10% του πληθυσμού της Γης που δεν έχει άλλη επιλογή.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επιτυχία του εγχειρήματος δημοσίευσε στο Facebook ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι το τελικό σχέδιο θα έχει άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από αυτό ενός αεροσκάφους Boeing 737 (δηλαδή, μεγαλύτερο από 34,3 μέτρα) και βάρος μικρότερο από αυτό ενός αυτοκινήτου (περίπου 1 με 1,5 τόνους). Θα τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες στα φτερά του και θα μπορεί να παραμένει σε υψόμετρο μεγαλύτερο από τα 60.000 πόδια –σε αυτό το υψόμετρο μόνο τα Concorde φτάνουν– επί μήνες. Τέτοια αεροσκάφη, γράφει ο νεαρός Ζάκερμπεργκ, θα βοηθήσουν να συνδεθεί όλος ο κόσμος επειδή μπορούν να εξυπηρετήσουν οικονομικά το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε απομακρυσμένες κοινότητες χωρίς ιντερνετική υποδομή. Πάντως, ο Ζάκερμπεργκ δεν αναφέρθηκε στις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος, δηλαδή την κάλυψη ή την ταχύτητα πρόσβασης στο Ίντερνετ.

Η σχετική παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματιστών του Facebook, F8 (fbf8.com).

Διαβάστε περισσότερα για το Internet.org, τα μέλη και τους σκοπούς του συνασπισμού στο tech.in.gr:

Διαβάστε επίσης για τα ιντερνετικά μπαλόνια του Google:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024