Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Twitter παίρνει συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Ν.Χατζηνικολάου

Το Twitter παίρνει συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Ν.Χατζηνικολάου

Με αφορμή την διάθεση υπηρεσιών προβολής στο Twitter από την εταιρεία httpool στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Twitter Νάιλ Χόργκαν παίρνει συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Με αφορμή την διάθεση υπηρεσιών προβολής στο Twitter από την εταιρεία httpool στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Twitter Νάιλ Χόργκαν παίρνει συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, προσκλήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου –γνωστός χρήστης του Τwitter- σε διαφορετικό ρόλο από τον συνηθισμένο, Ο Partner Manager EMEA του Twitter πήρε συνέντευξη από τον γνωστό δημοσιογράφο:

  • Πότε ανακαλύψατε το Twitter και ποια αποτελεί την πιο εντυπωσιακή σας εμπειρία από το μέσο;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε ότι στο twitter τον μύησε 4 χρόνια πριν, ο συνεργάτης του Ανδρέας Κουρής. Διηγήθηκε δε, με πολύ χιούμορ, την πρώτη του επαφή με αυτό και το «κόλλημα» του, που τον κράτησε ξάγρυπνο μέχρι το επόμενο πρωί! Μέσα σε 15 λεπτά είχε 5000 followers και όπως χαρακτηριστικά είπε, πέρασε πολλές φανατικές βραδιές το επόμενο διάστημα που τον έκαναν καλύτερο στη δουλειά του αφού ωφελήθηκε από τη κριτική που δεχόταν.

Μάλιστα θεωρεί ότι στο comeback του στην τηλεόραση, σε μεγάλο βαθμό το twitter έχει παίξει το ρόλο του γιατί τον βοήθησε να καταλάβει ότι αυτά που έχει στο μυαλό του, δεν είναι αναγκαστικά αυτά που σκέφτεται η κοινωνία.

Αποκάλυψε επίσης ότι το site του ονομάστηκε e-nikos μετά από γκάλοπ στο twitter και την πρόταση για το συγκεκριμένο από follower του και ότι η πρόσφατη συνέντευξή του με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κλείστηκε μέσω direct message στο twitter!

Τέλος, είπε ότι, το twitter του δίνει τη δυνατότητα να βγάζει ειδήσεις που σκάνε άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτάται από την ημερομηνία κυκλοφορίας των εφημερίδων ή τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής. Οπότε το twitter μπορεί να είναι διασκέδαση αλλά μπορεί να είναι και δουλειά.

  • Πώς καταφέρατε να έχετε έναν από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς –και μάλιστα χωρίς καμία διαφήμιση αφού τότε δεν υπήρχαν τα διαφημιστικά εργαλεία του twitter;

Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι αγάπησε το μέσο και ξόδεψε αρκετές ώρες. Μπήκε στο twitter για να συζητήσει με τους ανθρώπους και όχι για να πουλήσει σοφία. Δήλωσε αυθεντικός, ότι επιζητά την αληθινή επικοινωνία με τον κόσμο. Τόνισε μάλιστα πως χειρίζεται μόνο ο ίδιος τον λογαριασμό του, αφού θεωρεί ότι οι λογαριασμοί επωνύμων που τους διαχειρίζονται άλλοι, δεν έχουν πλάκα.

  • Τι ξεχωρίζει στο twitter σε σχέση με άλλα κοινωνικά δίκτυα;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε ότι του αρέσουν οι διαδικασίες του twitter που είναι πολύ απλές και ξεκάθαρες -αντίστοιχες με τις διαδικασίες της καθημερινότητάς μας, η θεματική του ποικιλία, η συζήτηση με μέτρο –δεν παίρνεις μεγάλη δόση από κάτι και τέλος ότι η ανωνυμία ορισμένων χρηστών βοηθά στο να πουν πιο εύκολα κάτι αιχμηρό αλλά με σωστή βάση σε κάποιον επώνυμο.

  • Υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θαυμάζετε και παρακολουθείτε τους λογαριασμούς τους;

Για τον Ν.Χατζηνικολάου, είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζει και παρακολουθεί -κυρίως τους λογαριασμούς μεγάλων ΜΜΕ από το εξωτερικό και πολιτικών όπως ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, που συχνά βγάζουν ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα καθώς και λογαριασμούς κάποιων ξένων συναδέλφων του αν και «ξενερώνει» με αυτούς που είναι φανερό ότι δεν τους διαχειρίζονται οι ίδιοι.

  • Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιο brand για την προβολή του στο Twitter;

Ο Ν. Χατζηνικολάου απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει συμβουλές για κάτι που του βγήκε αυθόρμητα. Αυτό θα ήταν και το καλύτερο για τα brands, να χειριστούν αυθόρμητα τον λογαριασμό τους. «Μην ανοίγετε λογαριασμό, αν δεν είστε αποφασισμένοι να ανοίξετε λογαριασμό».

Στην εκδήλωση ήταν παρών μεταξύ άλλων οι: Ηλίας Ψινάκης, Ανδρέας Γ. Κουρής, Μαρία Ηλιάκη, Μαρία Μπακοδήμου, Θέμης Γεωργαντάς, Νόνη Δούνια, Γιώργος Λιανός, Ηλίας Βρεττός, Άκης Πετρετζίκης, Εύη Φραγκάκη, κ.ά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024