Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ για την έρευνα και την ανάπτυξη

Συνεργασία ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ για την έρευνα και την ανάπτυξη

ΟΤΕ-COSMOTE και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, με την υπογραφή συμφωνίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης.

Τα νέα δεδομένα της επιχειρηματικότητας, όπως αυτά διαμορφώνονται στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογικής ανάπτυξης, καθιστούν αναγκαία τη σύγκλιση του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, με στόχο την από κοινού προώθηση έργων έρευνας και ανάπτυξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ΟΤΕ-COSMOTE και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, με την υπογραφή συμφωνίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

«Στον όμιλο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 20 πρωτοποριακά τεχνολογικά ερευνητικά προγράμματα του μέλλοντος, ενώ τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Μέσα από τη συνεργασία με το ΟΠΑ, πρωτοποριακή για τη χώρα, θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών», δήλωσε μετά την υπογραφή ο κ. Τσαμάζ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται και η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, σε εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ, της COSMOTE καθώς και Καθηγητών και φοιτητών του ΟΠΑ. Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Σημαντικός πυλώνας της συνεργασίας μας με το ΟΠΑ, είναι η δημιουργία του κοινού εργαστηρίου νέων τεχνολογιών. Όταν μια τέτοια ομάδα ερευνά νέες τεχνολογικές λύσεις για καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, πιστεύω ότι δε θα αργήσουμε να δούμε τα πρώτα ενδιαφέροντα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα από τη συνέργεια με ΟΤΕ-COSMOTE, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την περαιτέρω αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και έρευνας, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. «Οραματιζόμαστε ένα πανεπιστήμιο με ακόμη μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση από τη σημερινή, ακόμη πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, δεμένο μαζί της, με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, εξάγοντας αλλά και εισάγοντας γνώσεις και εμπειρίες. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΟΤΕ εντάσσεται σε αυτή μας τη στρατηγική», δήλωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε η συνεργασία καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου μας με στελέχη τεχνολογίας του Ομίλου ΟΤΕ, να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα, να οδηγήσει σε συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και να βοηθήσει τους φοιτητές μας τόσο στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών όσο και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση».
Ήδη οι πρώτες ενέργειες έχουν προχωρήσει σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ΟΤΕ-COSMOTE και ΟΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να πραγματοποιηθεί το όλο εγχείρημα με ταχείς ρυθμούς.

ΟΤΕ,COSMOTE

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024