Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπ.Γκέιτς: «Σκέφτομαι το μέλλον, παρά το παρελθόν της Microsoft»

Μπ.Γκέιτς: «Σκέφτομαι το μέλλον, παρά το παρελθόν της Microsoft»

Επέτειο 40 χρόνων από την σύστασή της γιόρτασε η Microsoft στις 4 Απριλίου. Ο Μπιλ Γκέιτς, με επιστολή του στους εργαζόμενους της εταιρείας που ίδρυσε το 1975, δηλώνει πως σκέφτεται  περισσότερο το μέλλον της Microsoft, παρά το παρελθόν της.

Επέτειο 40 χρόνων από την σύστασή της γιόρτασε η Microsoft στις 4 Απριλίου. Ο Μπιλ Γκέιτς, με επιστολή του στους εργαζόμενους της εταιρείας που ίδρυσε το 1975, δηλώνει πως σκέφτεται περισσότερο το μέλλον της Microsoft, παρά το παρελθόν της.

Όταν ξεκινήσαμε, ο Πολ Άλεν κι εγώ είχαμε στόχο να βάλουμε έναν υπολογιστή σε κάθε γραφείο, σε κάθε σπίτι, παρά το γεγονός ότι ο στόχος αυτός έμοιαζε απίθανος, γράφει στην εισαγωγή του σύντομου μηνύματός του ο μεγιστάνας της βιομηχανίας πληροφορικής. Γρήγορα, προχωρά στο σήμερα και αναφέρεται στην εκτίμησή του ότι ο ρυθμός που θα ακολουθήσει η βιομηχανία την επόμενη δεκαετία θα είναι σημαντικά αυξημένος, καθώς πλησιάζουμε στο στάδιο εκείνο στο οποίο υπολογιστές και ρομπότ θα μπορούν να βλέπουν, να κινούνται και να αλληλεπιδρούν με φυσικό τρόπο.

  • Ποιοι φοβούνται ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα Αυξάνονται οι φωνές των διακεκριμένων προσώπων από την βιομηχανία της τεχνολογίας που λένε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξη της ανθρωπότητας και να οδηγήσει ακόμα και στην εξαφάνισή της. Την ανησυχία αυτή εκφράζουν ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Έλον Μασκ αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς.

Αναφέρεται επίσης στην ηγεσία της εταιρείας υπό τον Σάτια Ναντέλλα και τις αλλαγές στην στρατηγική του, δηλώνει ως τεχνικός σύμβουλός του, ενθουσιασμένος από το όραμα και το ταλέντο των μηχανικών της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ψηφιακή βοηθό των Windows, την Cortana, στον Skype Translator, και στα Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας της Microsoft, γνωστά ως HoloLens.

Ο Μπιλ Γκέιτς κλείνει την επιστολή του, καλώντας τους εργαζόμενους της Microsoft να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστήσουν την δύναμη της τεχνολογίας προσβάσιμη σε όλους και να συνδέσουν τους ανθρώπους μεταξύ τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024