Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα χέρια της Nokia η Alcatel-Lucent αντί 15,6 δισ. ευρώ

Στα χέρια της Nokia η Alcatel-Lucent αντί 15,6 δισ. ευρώ

Την πλήρη εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent ανακοίνωσε η Nokia αντί τιμήματος 15,6 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφή μετοχών, συμφωνία που δημιουργεί έναν κολοσσό στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακών υποδομών ικανό να ανταγωνιστεί την Ericsson και την Huawei.

Την πλήρη εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent ανακοίνωσε η Nokia αντί τιμήματος 15,6 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφή μετοχών, συμφωνία που δημιουργεί έναν κολοσσό στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακών υποδομών, δυνητικά ικανό να ανταγωνιστεί την Ericsson και την Huawei.

Κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας από το Παρίσι, ο Rajeev Suri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Nokia αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους του νέου σχήματος και ιδιαίτερα στην έμφαση που θα δώσει στην έρευνα. Μάλιστα, ο κος Suri δήλωσε πως 40.000 ερευνητές θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των τεχνολογιών για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G), καθώς και στις τεχνολογίες που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών από το επονομαζόμενο cloud, το Ίντερνετ των Πραγμάτων και άλλα.

Η Γαλλία θα αποτελέσει το κέντρο του R&D, και ιδιαίτερα το κέντρο καινοτομίας για το 5G, δήλωσε ο πρόεδρος της Nokia, προσθέτοντας πως «οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ήδη συνδεδεμένοι, ήρθε η ώρα να συνδέσουμε τα πράγματα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε «Προγραμματίσιμος Κόσμος»». (‘Programmable World’).

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε την πιθανή επικάλυψη αρμοδιοτήτων των τμημάτων R&D σε Φινλανδία και Γαλλία, είπε ο κος Suri, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τη ςAlcatel-Lucent, Philippe Camus, επανέλαβε την φιλοδοξία της εταιρείας να δημιουργήσει έναν διεθνή παίκτη στην αγορά υποδομών.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016, αφού προηγουμένως λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η συμφωνία αυτή, εάν στεφθεί από επιτυχία, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ισχυρό αντίπαλο σε μια αγορά δύο ισχυρών -της σουηδικής Ericsson και της κινέζικης Huawei. Παράλληλα, μειώνει το περιθώριο εισόδου στην αγορά υποδομών για την κορεάτικη Samsung, η οποία έχει στο παρελθόν εκφράσει την πρόθεσή της να εισέλθει στην αγορά, μεταδίδει το Telecoms.com.

Η Alcatel-Lucent, η οποία έχει περάσει κατ’επανάληψη αναδιοργάνωση από το 2006, όταν έγινε η συγχώνευση της γαλλικής Alcatel με την αμερικανική Lucent Technologies, απολύει περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους και το περασμένο έτος έκλεισε με ζημία 118 εκατομμύρια ευρώ.

Η Nokia ανατοποθετείται στην αγορά, μετά την πώληση αντί 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ του ζημιογόνου τμήματος κινητής τηλεφωνίας στην Microsoft πριν από έναν χρόνο, διατηρώντας τα τμήματα που αφορούν την υποδομή δικτύων, την υπηρεσία χαρτών και πλοήγησης HERE καθώς και ένα ογκώδες πορτφόλιο από κατοχυρωμένες τεχνολογίες. Σχετικά με την υπηρεσία HERE, η Nokia έχει κάνει γνωστό ότι αναθεωρεί τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης αυτής της αποεπένδυσης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες.

{{{related}}}

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024