Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FIT4JOBS: Τον Μάιο νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης ανέργων στην πληροφορική

FIT4JOBS: Τον Μάιο νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης ανέργων στην πληροφορική

Συνεχίζεται το πρόγραμμα FIT4JOBS με το οποίο, άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη εφαρμογών ASP.NET. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσαν τη συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος «FIT4JOBS» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark.

  • Μέσα από το πρόγραμμα FIT4JOBS, άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και τοποθέτησης των υποψηφίων στην αγορά εργασίας υιοθετεί το ιρλανδικό μοντέλο “FIT4JOBS”, μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ’ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα των εταιρειών αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος. Σύμφωνα με μελέτη της Empirica για λογαριασμό της Ευρωπαΐκής Επιτροπής (Greece e-skills country report), περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 500.000.

«Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ανάσχεση της ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος FIT4JOBS είναι να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft » αναφέρει ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, κος Τίμος Πλατσάς.

  • Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 μέσω του συνδέσμου http://hepis.gr/FIT4JOBS-Microsoft-Youthspark, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Στο FIT4JOBS μπορούν να συμμετέχουν και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας, και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής δήλωσε: «Η έλλειψη επαγγελματιών Πληροφορικής εμποδίζει την ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και του συνόλου της εθνικής οικονομίας. Aπό την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαΐκό επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που σε συνεργασία με το στρατηγικό μας συνεργάτη, Microsoft Eλλάς, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024