Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
LG G4: Τον Ιούνιο στην ελληνική αγορά το δερμάτινο smartphone της LG

LG G4: Τον Ιούνιο στην ελληνική αγορά το δερμάτινο smartphone της LG

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να διατεθεί στην ελληνική αγορά το LG G4, ο διάδοχος του ομολογουμένως επιτυχημένου LG G3. Το G4 παρουσιάστηκε στις 28 Απριλίου ενώπιον χιλίων εκπροσώπων του Τύπου σε Σεούλ, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Σιγκαπούρη και Κωνσταντινούπολη. Πρώτοι χρήστες του, 4.000 άνθρωποι που θα αναδειχτούν τυχεροί αποδέκτες του G4 στην καμπάνια Consumer Experience που θα διεξάγει ο κορεάτης κατασκευαστής για την προώθησή του.

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να διατεθεί στην ελληνική αγορά το LG G4, ο διάδοχος του ομολογουμένως επιτυχημένου LG G3. Το G4 παρουσιάστηκε στις 28 Απριλίου ενώπιον χιλίων εκπροσώπων του Τύπου σε Σεούλ, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Σιγκαπούρη και Κωνσταντινούπολη. Πρώτοι χρήστες του, 4.000 άνθρωποι που θα αναδειχτούν τυχεροί αποδέκτες του G4 στην καμπάνια «Consumer Experience» που θα διεξάγει ο κορεάτης κατασκευαστής για την προώθησή του.

Στο G4, η LG Mobile φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές ικανότητες του νέου της smartphone. Κι αυτό καθώς το έχει εξοπλίσει με φακό με μεγάλο διάφραγμα f1.8, κάτι σπάνιο, όχι όμως πρωτοεμφανιζόμενο σε smartphone. Ο αισθητήρας έχει ανάλυση 16MP και η κάμερα υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό με το OIS 2.0, το οποίο διπλασιάζει την απόδοση του βελτιωμένου OIS+, επεκτείνοντας το εύρος της σταθεροποίησης της εικόνας από ένα βαθμό, σε δύο, στους άξονες Χ και Υ, και με την προσθήκη για πρώτη φορά κι ενός τρίτου άξονα.

Νέο χαρακτηριστικό για το G4 αποτελεί και η λειτουργία ‘Manual Mode’, που επιτρέπει σε έμπειρους φωτογράφους να εξασκούνται σε πιο καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις, επιτρέποντάς τους να

  • ελέγχουν άμεσα την
  • εστίαση,
  • την ταχύτητα του κλείστρου,
  • το ISO,
  • την αντιστάθμιση της έκθεσης και
  • την ισορροπία του λευκού σε κάθε τους λήψη.
  • Οι έμπειροι φωτογράφοι μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους σε μορφή αρχείου ‘RAW’, εκτός από JPEG.


Η προηγμένη φωτογραφική μηχανή του LG G4 συμπληρώνεται από τη λειτουργία αισθητήρα ‘Color Spectrum Sensor’ (CSS), το πρώτο χαρακτηριστικό του είδους του που ενσωματώνεται σε ένα smartphone. Ο αισθητήρας CSS βελτιώνει την απόδοση των χρωμάτων, ‘διαβάζοντας’ με ακρίβεια τις τιμές RGB του περιβάλλοντος φωτισμού σε ένα πλάνο, καθώς και του υπέρυθρου φωτός που αντανακλάται από τα αντικείμενα. Ο αισθητήρας CSS χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσει την ισορροπία του λευκού και του χρώματος του φλας της, ώστε να δημιουργηθούν εικόνες τόσο φυσικές, σαν να τις έβλεπε κάποιος με γυμνό μάτι. Χάρη στον αισθητήρα CSS, το κόκκινο δεν εμφανίζεται πλέον ως φωτεινό πορτοκαλί, ούτε το λευκό ως θαμπό κίτρινο.

Για ακόμα καλύτερα «selfies», η LG συμπεριέλαβε μία «κορυφαία για την αγορά» εμπρόσθια κάμερα 8MP, για απόλυτα ευκρινή, λεπτομερή πορτρέτα και ομαδικές φωτογραφίες. Η λειτουργία ‘Gesture Interval Shot’ τραβάει τέσσερις φωτογραφίες με διαφορά δύο δευτερολέπτων μεταξύ τους, μεγιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα να φωτογραφηθεί το τέλειο πλάνο κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Η έναρξη της διαδικασίας γίνεται με το να ανοιγοκλείσει ο φωτογράφος το χέρι του δυο φορές μπροστά από το φακό.

«Γενναίο άλμα στην τεχνολογία της εικόνας» χαρακτηρίζει ο κατασκευαστής, την επιλογή του να καταστήσει το LG G4 το πρώτο smartphone με τη νέα IPS Quantum Display οθόνη 5,5 ιντσών της LG Display, που προσφέρει 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση. Πρόκειται για την πρώτη οθόνη Quad HD που χρησιμοποιεί τεχνολογία ‘Advanced In-Cell Touch’ (AIT), που συνδυάζει οθόνη LCD και αισθητήρα αφής σε ένα ενιαίο στρώμα για ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή των χρωμάτων και ευαισθησία στο άγγιγμα. Η νέα οθόνη έχει προσαρμοστεί βάσει του προτύπου DCI (Digital Cinema Initiatives) για την απόδοση των χρωμάτων, που χρησιμοποιείται από τα κορυφαία studio του Hollywood.

Σε ότι αφορά την αυτονομία του, η εταιρεία δηλώνει πως η. καλύτερης ποιότητας, οθόνη δεν συνεπάγεται και υψηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Το LG G4 είναι εξοπλισμένο με μία αποσπώμενη μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,000mAh, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό των σημερινών high-end smartphones. Σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο γρήγορος και ενεργειακά αποδοτικός επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 808 με τεχνολογία X10 LTE, το LG G4 μπορεί άνετα να αντέξει μία ολόκληρη ημέρα με κανονική λειτουργία.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει επίσης δοθεί και στην εμφάνιση του G4: Η πίσω όψη του είναι καλυμμένη με αυθεντικό δέρμα, επεξεργασμένο στο χέρι. Η διαδικασία φυτικής βαφής που ακολουθήθηκε αποτελεί μία παλιά παράδοση, που απαιτεί εξειδικευμένους τεχνίτες, για να επεξεργαστούν και να βάψουν το δέρμα. Τα διαθέσιμα χρώματα του G4 είναι πλούσια, με ζεστές αποχρώσεις, που ως αυθεντικά, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το βαμμένο με φυτικά χρώματα δέρμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να ανακυκλωθεί εύκολα, αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί δραστικές χημικές ουσίες κατά την επεξεργασία του.

Εναλλακτικά, το G4 θα είναι διαθέσιμο με άλλες επιλογές υλικών, όπως ‘Ceramic White’ (λευκό) με μοτίβα 3D, ‘Metallic Gray’ (μεταλλικό Γκρι) με ιδιαίτερη τεχνοτροπία και λαμπερή απόχρωση ‘Shiny Gold’ (χρυσαφί).

Σε ότι αφορά στην σχεδίαση, το «τοξωτό» LG G4 έχει βασιστεί στον σχεδιασμό της LG ‘Slim Arc’, που εκτείνεται σε όλο το μήκος της συσκευής και τονίζεται από την οθόνη που επίσης διαθέτει ελαφριά καμπυλότητα. Η LG υποστηρίζει πως πέρα από την ιδιαιτερότητα του σχήματος, ο σχεδιασμός Slim Arc προσφέρει στη συσκευή και ανθεκτικότητα 20% περισσότερο από ένα επίπεδο smartphone, αν πέσει κάτω με την πλευρά της οθόνης, και παράλληλα δίνει στη συσκευή ακόμα πιο άνετη και ασφαλή αίσθηση στο χέρι.

Τo Google Office είναι προ-εγκατεστημένο και οι χρήστες του G4 θα λαμβάνουν δωρεάν για δύο χρόνια επιπλέον 100GB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive. Με τη λειτουργία MirrorLink και το LG G4, οι ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μια ειδικά σχεδιασμένη για αυτοκίνητα έκδοση του περιβάλλοντος του G4 στην κεντρική οθόνη του ταμπλό, για άμεση ενσωμάτωση του περιεχομένου των επαφών, της πλοήγησης και της μουσικής από το smartphone.

Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά LG G4:

  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon™ 808 με X10 LTE
  • Οθόνη: 5,5 ιντσών Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
  • Χωρητικότητα: 32GB eMMC ROM, υποδοχή για κάρτα microSD
  • RAM: 3GB LPDDR3 RAM /
  • Κάμερα: Πίσω 16MP με f1.8 Aperture / οπτική σταθεροποίηση εικόνας/βίντεο OIS 2.0 / Μπροστά 8MP με f2.0 Aperture
  • Μπαταρία: 3,000mAh (αποσπώμενη)
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 5.1 Lollipop
  • Μέγεθος: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
  • Βάρος: 155g
  • Δίκτυα: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1 Low Energy / NFC / USB 2.0
  • Χρώματα: (Κεραμικό) Metallic Gray / Ceramic White / Shiny Gold / και με αυθεντικό δέρμα Black / Brown / Red / Sky Blue / Beige / Yellow
  • Άλλα: Δυνατότητα χειρισμού παραμέτρων των φωτογραφικών λήψεων σε Manual Mode, λήψη φωτογραφιών με χειρονομίες / Gesture Interval Shot και Quick Shot, δηλαδή
    η κάμερα ενεργοποιείται πιέζοντας απαλά δύο φορές το «Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο» (Rear Key) της συσκευής. Το LG G4 διαθέτει επιπλέον εξαιρετικά γρήγορη εκκίνηση κάμερας, μέσα σε μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024