Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων στον υπολογιστή DIY για παιδιά, Kano

Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων στον υπολογιστή DIY για παιδιά, Kano

Η βρετανική πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία που κατασκεύασε το Kano Computer, έναν υπολογιστή για παιδιά με στόχο να τα μυήσει στον προγραμματισμό, δέχτηκε χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει την προσπάθειά της. Επιπλέον, όσοι επένδυσαν μέσω Διαδικτύου στο πρώτο Kano, μπορούν να το αναβαθμίσουν με την νεότερη έκδοση του Rasberry Pi (2) αντί 90 ευρώ.

Η βρετανική πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία που κατασκεύασε το Kano Computer, έναν υπολογιστή προς συναρμολόγηση από παιδιά κάτω των 15 ετών, με στόχο να τα μυήσει στον προγραμματισμό, δέχτηκε χρηματοδότηση αρχικού σταδίου 15 εκατομμυρίων δολαρίων κυρίως από την Breyer Capital.

Επιπλέον, 40.000 άνθρωποι που επένδυσαν μέσω Διαδικτύου στο πρώτο Kano, μπορούν να το αναβαθμίσουν με την νεότερη έκδοση του Rasberry Pi (2) αγοράζοντας το PowerUp kit αντί 90 ευρώ και δωρεάν μεταφορικά ανά τον κόσμο (η διαθεσιμότητά του περιορίζεται σε 500 μόλις τεμάχια). Ο νέος «εγκέφαλος» αυξάνει την επεξεργαστική ικανότητα του Kano κατά έξι φορές. To Kano kit κοστίζει 150 ευρώ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το νέο Kano στο blog.kano.me.

Δημιούργημα των εμπνευσμένων δημιουργών του Kano, με επικεφαλής τον Alex Klein, ο οποίος έφτιαξε το Kano κατά παραγγελία για τον 8χρονο ανιψιό του, είναι επίσης και το Make Art, δηλαδή ένα παιχνίδια ζωγραφικής με… κώδικα, το οποίο μπορεί κανείς να παίξει όχι μόνο με το kano αλλά και στο Web.

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για τον προγραμματισμό, την εκπαίδευση και τα παιδιά. Ενδεικτικά:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024