Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις ελληνικές startup αναζητούν επενδύσεις στο Τελ Αβίβ με το Corallia

Τέσσερις ελληνικές startup αναζητούν επενδύσεις στο Τελ Αβίβ με το Corallia

Τέσσερις καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, οι Owiwi, Simple Apps, Meazon και Irida Labs θα βρεθούν στο Τελ Αβίβ από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015 για να συμμετέχουν στην διεθνή εβδομάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, TAU Innovation Week, προς αναζήτηση επενδύσεων στο Ισραήλ. Η επίσκεψή τους αποτελεί αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών του Corallia, με την υποστήριξη της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, StarTAU.

Τέσσερις καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, οι Owiwi, Simple Apps, Meazon και Irida Labs θα βρεθούν στο Τελ Αβίβ από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015 για να συμμετέχουν στην διεθνή εβδομάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, TAU Innovation Week, προς αναζήτηση επενδύσεων στο Ισραήλ. Η επίσκεψή τους αποτελεί αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών του Corallia, με την υποστήριξη της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, StarTAU. Στόχος του Corallia, να διασυνδέσει την ελληνική και την ισραηλινή startup σκηνή.

Τα προϊόντα των Owiwi, Simple Apps, Meazon, Irida Labs, μέλη των gi, mi και si clusters στο Corallia θα διαγωνιστούν στο Tel Aviv Startup Challenge.

Επίσης, θα παρουσιαστούν στο Startup Avenue σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ελληνικό περίπτερο, και οι δημιουργοί τους θα παρακολουθήσουν πρακτικά σεμινάρια από διεθνούς εμβέλειας ομιλητές και θα συναντήσουν επενδυτές και εν δυνάμει πελάτες προς αναζήτηση επενδύσεων.

  • Η IRIDA Labs ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα και οι κύριες υπηρεσίες της αφορούν στα πεδία των Τεχνολογιών Διαστήματος καθώς και των Ενσωματωμένων Συστημάτων για Μηχανική Όραση. Η IRIDA Labs διαθέτει μια πλήρη σειρά από FPGA IP cores για σύνθεση εικόνας και λογισμικού για σύνθεση πληροφορίας και ανίχνευση πλοίων. Η εταιρεία έχει επιτύχει σημαντικές συνεργασίες δουλεύοντας για μεγάλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και ο Ευρω-παϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA).
  • Η MEAZON έχει αναπτύξει ένα Σύστημα Διαχείρισης και Μέτρησης Ενέργειας, που επιτρέπει σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να μετρούν, διαχειρίζονται και ελέγχουν την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται συνολικά αλλά και σε επίπεδο συσκευής, γραμμής, φάσης και γεωγραφικής τοποθεσίας. Το σύστημα είναι απλό, εύκολο στη χρήση του και βελτιώνει την καθημερινότητα των χρηστών του, καθώς τους επιτρέπει να ελέγχουν τις συσκευές τους και την κατανάλωσή τους ανά πάσα στιγμή από τη Smart συσκευή τους ή το Internet, από όπου κι αν βρίσκονται.
  • Η Owiwi αναπτύσσει παιχνίδια στρατηγικής που στόχος τους είναι να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες για την επιλογή των υποψηφίων αλλά και την αξιολόγηση και εκπαίδευση των υφιστάμενων εργαζομένων τους. Μέσα από το online παιχνίδι που αποτελεί μια διαδραστική, επιμορφωτική και ευχάριστη διαδικασία, η Owiwi βοηθά τις εταιρείες να κάνουν την πλησιέστερη αντιστοιχία ανάμεσα σε μια θέση εργασίας και τον κατάλληλο υποψήφιο με βάση την οργανωτική κουλτούρα της εταιρείας και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου.
  • Η Simple Apps αναπτύσσει εφαρμογές (desktop και mobile), δικτυακούς τόπους έχει συνδέσει το όνομά της με το βραβευμένο app, tourismart.

Το Corallia έχει, επίσης, προγραμματίσει σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Ισραήλ για να προβάλει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας για να διαμορφωθεί η βάση για μελλοντικές συνεργασίες και επενδύσεις στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις από Ισραηλινές εταιρείες σε ελληνικές startups (Elxys Innovations, Antcor) του mi-Cluster.

Η ελληνική αποστολή διοργανώνεται έπειτα από την επίσκεψη του Ισραηλινού γκουρού Oren Simanian, ιδρυτή του StartTAU, στα ΙnnoΗubs που διαχειρίζεται το Corallia σε Αθήνα και Πάτρα πριν από μερικές εβδομάδες.

Η εβδομάδα TAU Innovation Week αποτελεί μια πρωτοβουλία του StarTAU και του Γραφείου Διάδοσης Τεχνολογίας του Ράμοτ. Βασικό πυρήνα των εκδηλώσεων αποτελεί το συνέδριο που απευθύνεται στο διεθνές οικοσύστημα startup με εκπροσώπους επιχειρήσεων, επενδυτών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών. Τις εργασίες του TAU Innovation Conference αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 3.500 σύνεδροι.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024