Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έντονη αμφισβήτηση η καταλληλότητα του YouTube Kids για παιδιά

Υπό έντονη αμφισβήτηση η καταλληλότητα του YouTube Kids για παιδιά

H Google εξαπατά τους γονείς ισχυριζόμενη ότι το app YouTube Kids είναι ένα ασφαλές μέρος για παιδιά, επιμένουν δύο μεγάλες οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμπληρώνοντας στοιχεία στο υπάρχον από τον Απρίλιο αίτημά τους προς την αρμόδια επιτροπή για επιθεώρηση, αποκαλύπτουν σε ένα σύντομο βίντεο τι μπορεί να δει ένα παιδί από το YouTube Kids, περιεχόμενο που «δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλο για παιδιά από κανέναν».

H Google εξαπατά τους γονείς ισχυριζόμενη ότι το app YouTube Kids είναι ένα ασφαλές μέρος για παιδιά, επιμένουν δύο μεγάλες οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμπληρώνοντας στοιχεία στο υπάρχον από τον Απρίλιο αίτημά τους προς την αρμόδια επιτροπή για επιθεώρηση, αποκαλύπτουν σε ένα σύντομο βίντεο τι μπορεί να δει ένα παιδί από το YouTube Kids, περιεχόμενο που «δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλο για παιδιά από κανέναν». Το YouTube Kids απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και νεότερα.

Is YouTube Kids A Safe Place for Young Children to Explore? from CCFC on Vimeo.

Συγκεκριμένα, το Center for Digital Democracy (κέντρο για την «ψηφιακή δημοκρατία»), και η Campaign for a Commercial-Free Childhood (μια εκστρατεία που επιχειρεί να προστατεύσει τα παιδιά από την εμπορική στόχευση) διαμαρτύρονται για την γλώσσα που χρησιμοποιείται σε καρτούν (αναφορές στο σεξ), για την προτροπή σε επικίνδυνα πειράματα (σπίρτα, δοκιμή υγρού μπαταρίας), αστεία για την χρήση ναρκωτικών ή την αυτοκτονία και άλλα. Στέλνουν μάλιστα στην αρμόδια Επιτροπή, FTC, το παραπάνω βίντεο με ενδεικτικά αποσπάσματα από περιεχόμενο που προβάλλονται μέσω του YouTube for Kids για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους -όλα ήταν διαθέσιμα στις 5 Μαΐου 2015.

Τον Απρίλιο, οι οργανώσεις Center for Digital Democracy, Campaign for a Commercial Free Childhood, American Academy of Child and Adolescent Psychiatry και Consumer Watchdog κάλεσαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να εξετάσει τις καταγγελίες τους: σειρές καρτούν περιέχουν τοποθέτηση προϊόντων και η διάκριση ανάμεσα στην διαφήμιση και το περιεχόμενο είναι δυσδιάκριτη.

Στους όρους παροχής της υπηρεσίας YouTube kids, η Google σημειώνει πως η δωρεάν υπηρεσία υποστηρίζεται από την προβολή διαφημίσεων, οι οποίες ενδέχεται να μην είναι δυνατό να παρακαμφθούν. Εντούτοις, σημειώνει πως διοχετεύονται μόνο εκείνες που κατηγοριοποιούνται ως «φιλικές προς τις οικογένεια».

Οι γονείς έχουν την δυνατότητα να καταγγείλουν περιεχόμενο ακατάλληλο για τα παιδιά και αναφέρει πως σχετική επιθεώρηση γίνεται από την εταιρεία 24 ώρες το 24ωρο, καθημερινά.

Για την επιλογή των βίντεο που προβάλλονται χρησιμοποιείται μια μικτή τακτική, με αυτοματοποιημένη ανάλυση και ανατροφοδότηση από τους χρήστες. Επίσης, οι γονείς μπορούν να απενεργοποιήσουν την αναζήτηση και να αφήσουν τα παιδιά τους να προβάλλουν μόνο βίντεο που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη, όπου το περιεχόμενο που εμφανίζεται διέρχεται από εντατικό έλεγχο.

Η επίσημη απάντηση της Google

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε τα βίντεο στο YouTube Κids όσο πιο φιλικά προς την οικογένεια γίνεται και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα σχόλια . Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που μας υποδεικνύουν προβληματικό περιεχόμενο και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να επισημάνουν ένα βίντεο ως προβληματικό. Βίντεο που έχουν επισημανθεί ως τέτοια, αξιολογούνται 24ώρες το 24ωρο, καθημερινά και κάθε βίντεο που δεν έχει θέση στο app αφαιρείται.»

Σημειώνεται τέλος πως, το app είναι διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024