Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
myaccount.google.com και privacy.google.com «για ό,τι σας ανησυχεί»

myaccount.google.com και privacy.google.com «για ό,τι σας ανησυχεί»

Ένα νέο εργαλείο επιθεώρησης και ελέγχου του Λογαριασμού Google δημιούργησε η Google, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης των πρακτικών της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία που, παρά την ενημέρωσή της από τις ευρωπαϊκές αρχές, ότι δεν μπορεί να ενοποιήσει τις δεκάδες υπηρεσίες της υπό την ομπρέλα μιας ενιαίας πολιτικής απορρήτου, παραπέμπει τώρα στο myaccount.google.com τους χρήστες για να δουν τι γίνεται με τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ένα νέο εργαλείο επιθεώρησης και ελέγχου του Λογαριασμού Google δημιούργησε η Google, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης των πρακτικών της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία που, παρά την ενημέρωσή της από τις ευρωπαϊκές αρχές, ότι δεν μπορεί να ενοποιήσει τις δεκάδες υπηρεσίες της υπό την ομπρέλα μιας ενιαίας πολιτικής απορρήτου, παραπέμπει τώρα στο myaccount.google.com και στο privacy.google.com τους χρήστες για να δουν τι γίνεται με τα προσωπικά τους δεδομένα.

Διαβάστε στο tech.in.gr για τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο και τα ψηφιακά δικαιώματα γενικότερα.

Σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο μπλογκ της εταιρείας, η Google εκδηλώνει την πρόθεσή της να αλλάξει την πεποίθηση της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών του Διαδικτύου, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο ελέγχου των στοιχείων τους στα χέρια τους. «Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές στις πρακτικές της Google αφορούν και στο υπό εξέταση στην Ευρώπη, Android. «Την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο της Google I/Ο ανακοινώσαμε ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στις άδειες των εφαρμογών στην έκδοση M, την επόμενη έκδοση του Android».

Οι αναβαθμίσεις που ανακοινώνει τώρα η Google αφορούν στα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικότητας και ασφάλειας: «ένα νέο κέντρο διαχείρισης των δεδομένων του λογαριασμού σας στη Google που ονομάζεται «Ο λογαριασμός μου» και μία νέα ιστοσελίδα που δίνει απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στη Google».

Όπως εξηγεί, «η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος: εάν οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, σίγουρα δεν μπορούν να είναι απόρρητες».

Ακολουθήστε τις Συμβουλές του tech.in.gr

Παρά το γεγονός ότι η Google παρέχει αυτό το νέο εργαλείο, φαίνεται να μην προωθεί την χρήση του, αφού σε κάθε λειτουργία αναφέρει ποια από τις υπηρεσίες της εξυπηρετεί η εκάστοτε λειτουργία υπό απενεργοποίηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα αρνητικά στοιχεία που καθιστούν τουλάχιστον καχύποπτους τους χρήστες απέναντι στην καταγραφή των στοιχείων τους:

Έτσι, η Google αναφέρει ότι μέσω του εργαλείου «Ο λογαριασμός μου», μπορείτε:

  • Να κάνετε Έλεγχο Απορρήτου και Έλεγχο Ασφάλειας με μερικά απλά, καθοδηγούμενα βήματα για τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας
  • Να διαχειριστείτε ποια δεδομένα από την Αναζήτηση, τους Χάρτες, το YouTube και άλλα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία σας στη Google. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ρυθμίσεις όπως η δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές, οι οποίες σας δίνουν σχετικότερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα ή το ιστορικό τοποθεσιών, το οποίο βοηθάει το Google Maps και Now να δίνει καλύτερες συμβουλές για τις διαδρομές σας.
  • Να χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ρύθμισης Διαφημίσεων το οποίο βασίζεται στα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις που έχετε κάνει.
  • Να διαλέξτε ποιες εφαρμογές και ιστοσελίδες είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας.

Τέλος, αναφέρεται πως το εργαλείο «Ο λογαριασμός μου» αναπτύχθηκε ως μια βοήθεια για όλους, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό στη Google.

Aπαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, όπως: “Ποια δεδομένα συλλέγει η Google; Τι κάνει η Google τα δεδομένα αυτά; Τι εργαλεία έχω για να ρυθμίσω την εμπειρία μου στη Google;” δίνει η επίσης νέα ιστοσελίδα, privacy.google.com.

Επίσης η εταιρεία δίνει μια εξήγηση για το πώς προβάλλει σχετικές διαφημίσεις χωρίς να δίνει προσωπικές πληροφορίες, πώς κρυπτογραφεί και πώς φιλτράρει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και «πώς οι δικές σας πληροφορίες βοηθούν να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στη Google».

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024