Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Καβακλής: Οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος πρέπει να γίνονται μέσω Διαδικτύου

Γ.Καβακλής: Οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος πρέπει να γίνονται μέσω Διαδικτύου

«Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση έργων εθνικής σημασίας με σκοπό την χρήση αποκλειστικά του διαδικτύου για την εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος, τη δημιουργία ξεκάθαρης στρατηγικής Fiber to the Home για τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς και την άμεση ολοκλήρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», είπε ο ο Γιάννης Καβακλής, υψηλόβαθμο στέλεχος της Forthnet στο e-Government Forum.

«Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση έργων εθνικής σημασίας με σκοπό την χρήση αποκλειστικά του διαδικτύου για την εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος, τη δημιουργία ξεκάθαρης στρατηγικής Fiber to the Home για τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς και την άμεση ολοκλήρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», είπε ο ο Γιάννης Καβακλής, υψηλόβαθμο στέλεχος της Forthnet στο e-Government Forum.

Η Forthnet, συμμετείχε στο 5ο e-Government Forum 2015 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ο Εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Τομέα εν μέσω Οικονομικής Κρίσης».

Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Καβακλής, Business Customers Executive Director στην πρώτη συνεδρίαση με θέμα: «Στρατηγική και Τακτική Μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα» και o Φώτης Καλαμαντής, Διευθυντής Δημόσιου Τομέα στη δεύτερη συνεδρίαση «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Υποδομών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΚαΓιάννης Καβακλήςθηγητή κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σε ότι αφορά στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ο κος. Καβακλής (στην φωτογραφία αριστερά) υπογράμμισε ότι: Η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας κατά 10% αυξάνει το ΑΕΠ κατά 1%. Θα πρέπει να διατεθεί εκ μέρους του κράτους όλο το φάσμα των δυνητικών e-υπηρεσιών του στους πολίτες με ανάδειξη της μεγάλης αλλαγής που επέρχεται σαν αποτέλεσμα. Το internet που για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παραπέμπει συνειρμικά αποκλειστικά στην ψυχαγωγία πρέπει να μετατραπεί στην συνείδηση του πολίτη στο μέσο που του εξοικονομεί χρόνο και χρήματα για τη διαχείριση των υποθέσεών του με το δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία εξυγίανσης από τις χρόνιες παθογένειες της διοικητικής μηχανής. Η χρήση του διαδικτύου πρέπει να αποτελέσει ένα γενικευμένο εργαλείο που επιβάλλεται επιτέλους από το κράτος σε κάθε συναλλαγή με τους πολίτες.»

Στο e-Government Forum συμμετείχε επίσης ο Executive Director Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ, κ. Κωνσταντίνος Πλούμπης, ο οποίος αναφέρθηκε στους αριθμούς στους οποίους βασίζεται το σχέδιο Γιούνκερ: ανάπτυξη 415 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ της Ε.Ε., πολλές νέες θέσεις εργασίας, και με μια ολοκληρωμένη στρατηγική “ψηφιοποίησης” του Δημόσιου τομέα, εξοικονόμηση €10 δισ. πανευρωπαϊκά σε ετήσια βάση.

«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί», είπε ο κος Πλούμπης. «Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ταχύτερη υλοποίηση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνιακές υποδομές».

Ο κ. Πλούμπης αναφέρθηκε στη σημασία των δικτύων νέας γενιάς, ως «το όχημα για τη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς εντός Ε.Ε. σαν αντίβαρο στους ΟΤΤ’s (Over The Tops- δηλαδή εταιρειών του διαδικτύου, όπως Google, Facebook, WhatsApp κ.λπ.)».

«Η νέα αγορά αυτή θα δώσει τεράστια ώθηση μέσω επενδύσεων σε ανερχόμενους κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας, όπως το Internet of Things, τα Big Data, το Cloud Computing, αλλά και σε παραδοσιακούς τομείς όπως αυτοί της ενέργειας και της υγείας», είπε ο κος Πλούμπης.

Στις 3 Ιουνίου, η Κοινωνία της Πληροφορίας ζήτησε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία για το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, δηλαδή να δηλωθούν όλα τα σημεία/κτίρια που θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αποτελεί την εξέλιξη/επέκταση του υφιστάμενου δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» και – σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 – θα υποστηρίξει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες όλων των φορέων της Γενικής κυβέρνησης. Μέσα από το δίκτυο αυτό, θα εξυπηρετηθούν 34.000 περίπου σημεία / κτήρια του Δημόσιου Τομέα (από 4.500 περίπου σημεία που καλύπτονται σήμερα από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι) καθώς και θα παρασχεθούν 55.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για μια περίοδο τριών ετών.

Με το έργο αυτό έχει από καιρό εκτιμηθεί ότι το κόστος επικοινωνιών του Δημοσίου θα μειωθεί στο μισό (150 εκατ.ευρώ).

Σημειώνεται πως κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ,
ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ήταν παρών και δεσμεύτηκε για την ταχεία υλοποίηση των έργων που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει στενή παρακολούθηση τους, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, υπογραμμίζοντας ότι το νέο ΔΣ ήδη εργάζεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της εταιρίας.

Ανθή Παναγιωτάκη,
@anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024