Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Smartphone στο παιδί με γονική μέριμνα, προτείνουν OTE-COSMOTE

Smartphone στο παιδί με γονική μέριμνα, προτείνουν OTE-COSMOTE

Δύο υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους της χρήσης smartphone και του Διαδικτύου ανακοίνωσαν ΟΤΕ και COSMOTE. Ανάμεσά τους, το COSMOTE Smile, που επιτρέπει την επικοινωνία του παιδιού μόνο με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς και μάλιστα εξερχόμενους αλλά και εισερχόμενους, ανιχνεύει σε χάρτη ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία του κινητού του παιδιού και ενημερώνει τον γονέα όταν βγει εκτός των ορίων που έχουν τεθεί στον χάρτη.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σωστή και ασφαλή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά, το «Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία», δημιούργησαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

  • Επισκεφτείτε το www.safekids.gr, όπου οι δύο εταιρείες ενημερώνουν τους γονείς για τον κόσμο του διαδικτύου, των social media, των games, των εφαρμογών και πολλών ακόμη θεμάτων.

Υπηρεσία “COSMOTE SMILE”:

Η υπηρεσία COSMOTE Smile, ειδικά για smartphones, επιτρέπει:

  • την επικοινωνία του παιδιού μόνο με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς (εισερχόμενους & εξερχόμενους) που επιλέγουν οι γονείς,
  • ανιχνεύει σε χάρτη ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία του κινητού του παιδιού και ενημερώνει τον γονέα όταν βγει εκτός των ορίων που έχουν τεθεί στον χάρτη.
  • Επιπλέον, επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές (apps) και σελίδες web που έχουν επιλέξει οι γονείς και
  • σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Η υπηρεσία COSMOTE Smile υποστηρίζεται σε smartphone με λειτουργικό Android και διατίθεται με ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας που περιλαμβάνουν 60 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα, 60 SMS προς όλα τα δίκτυα και 60MB mobile internet με 5€/μήνα, με τον 1ο μήνα δωρεάν.

Υπηρεσία ΟΤΕ Secure

Η Υπηρεσία ΟΤΕ Secure προσφέρει υπηρεσίες online προστασίας για τον υπολογιστή (όπως Αnti-Virus, Anti-Spam, Firewall), καθώς και λειτουργία Γονικού Ελέγχου (Parental Control). Οι γονείς δηλαδή μπορούν να ελέγχουν, να φιλτράρουν και να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, ενώ μπορούν και να ορίζουν πότε και πόση ώρα θα σερφάρουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

Tablet

Η COSMOTE διαθέτει tablet προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών. Ενδεικτικά, το MLS iQTab Kido+ επιτρέπει στους γονείς

  • να επιλέξουν σε ποιες εφαρμογές θα έχει πρόσβαση το παιδί τους και
  • να ορίσουν την επιτρεπόμενη διάρκεια ενασχόλησής τους με τη συσκευή.

Mέσω του παιδικού περιβάλλοντος του MLS iQTab Kido+ τα παιδιά μπορούν να παίξουν δημιουργικά, να διαβάσουν βιβλία, να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να μελετήσουν.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024