Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NetMarketShare: Στα Windows 7 βασίζεται η πλειονότητα των PC διεθνώς

NetMarketShare: Στα Windows 7 βασίζεται η πλειονότητα των PC διεθνώς

Τα Windows, σε πέντε εκδόσεις τους, παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα των προσωπικών υπολογιστών. Στα Windows 7 βασίζεται σχεδόν το 58% των συστημάτων, στα Windows 8/8.1 το 25% περίπου των υπολογιστών γραφείου διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare έως τον Ιούνιο του 2015.

Τα Windows, σε πέντε εκδόσεις τους, παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα των προσωπικών υπολογιστών. Στα Windows 7 βασίζεται σχεδόν το 58% των συστημάτων, στα Windows 8/8.1 το 25% περίπου των υπολογιστών γραφείου διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarketShare έως τον Ιούνιο του 2015. Το μερίδιο του Mac OS X 10.10 πλησιάζει το 5%, ενώ γενικότερα το Mac OS Χ παρουσιάζει πολύ μικρότερο βαθμό κατακερματισμού.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι τα Windows 10 θα αρχίσουν να διατίθεται στις 29 Ιουλίου -οι «κρατήσεις» έχουν ήδη ξεκινήσει- και μάλιστα δωρεάν μόνο τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους σε συστήματα Windows7 Service Pack 1 (SP1) και Windows8.1 (Update). Αυτό δείχνει ότι το 72% των χρηστών υπολογιστών θα μπορεί να επωφεληθεί από την δωρεάν αναβάθμιση του συστήματος, αν υποθέσουμε ότι οι μετρήσεις της NetMarketShare αφορούν σε αδειοδοτημένες εκδόσεις (και ότι οι κάτοχοι των Windows 8/7 θα έχουν κάνει το απαραίτητο Update). Απομένουν όμως αρκετοί που περιορίζονται στα Windows XP (>16%), αν και το ποσοστό τους έχει περιοριστεί κατά 8 τουλάχιστον ποσοστιαίες μονάδες (το 2014, υπολογίζονται σε 24,34%). Σημειώστε πως, παρά την σύγχυση που υπήρξε σχετικά με την δωρεάν διάθεση των Windows 10 σε χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders, ακόμα και χρηστών μη αδειοδοτημένων εκδόσεων, είναι σήμερα σαφές ότι τα «πειρατικά» Windows δεν θα αναβαθμίζονται δωρεάν.

Οι τιμές λιανικής πώλησης για τα Windows 10 είναι ίδιες με τις τιμές των Windows 8.1.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024