Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το cyber-bullying αδίκημα στην Νέα Ζηλανδία

Το cyber-bullying αδίκημα στην Νέα Ζηλανδία

Στην μακρινή Νέα Ζηλανδία ψηφίστηκε νομοσχέδιο που θέτει όρια στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, που ξεκινούν από την πρόκληση συναισθηματικής διαταραχής και φτάνουν έως την υποκίνηση σε αυτοκτονία (και στην φυλακή για τρία χρόνια).

Στην μακρινή Νέα Ζηλανδία ψηφίστηκε νομοσχέδιο που θέτει όρια στις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο -η διάκριση ξεκινά από εκείνα που μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνα για την πρόκληση «συναισθηματικής διαταραχής» και φτάνει έως αυτά που υποκινούν σε αυτοκτονία (και στην φυλακή για τρία χρόνια).

Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας υπερψήφισε νομοσχέδιο για το επονομαζόμενο cyber-bullying. Στο νομοσχέδιο αναγνωρίζεται ως έγκλημα η δημοσίευση επιβλαβών αναρτήσεων ή/και φωτογραφιών online. Με 116 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά, η Νέα Ζηλανδία ψήφισε ότι οι ψηφιακές επικοινωνίες θα εξετάζονται ως προς τις συνέπειές τους: προκάλεσαν σοβαρή συναισθηματική διαταραχή, ήταν ρατσιστικές, σεξιστικές ή προωθούν την θρησκευτική μισαλλοδοξία, προσβάλλουν ανθρώπους με αναπηρία, εκείνους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή μήπως ακόμα, οδήγησαν σε αυτοκτονία;

H πρόταση προβλέπει την σύσταση μιας υπηρεσίας για την υποδοχή καταγγελιών που αφορούν τις ψηφιακές επικοινωνίες. Η υπηρεσία θα ερευνά κάθε υπόθεση, θα αναλάβει την διαμεσολάβηση και θα επιχειρεί να πείσει τα μέρη να αλλάξουν στάση -κύριο μέλημά του θα είναι η μόρφωση. Οι ποινές ξεκινούν από την φυλάκιση 6 μηνών ή πρόστιμο 5.000 δολαρίων σε ιδιώτη ή 20.000 σε επιχειρηματική οντότητα.

Ενδιαφέρον έχει πως αντιμετωπίζει το θέμα της ευθύνης του δικτυακού τόπου όπου διεξήχθη η επίμαχη επικοινωνία. Η εγγεκριμένη πρόταση προβλέπει ότι εντός 48 ωρών από την ώρα που θα λάβει σχετική ειδοποίηση ο δικτυακός τόπος, θα πρέπει να την προωθήσει στον συντάκτη του αμφιλεγόμενου σχολίου, ζητώντας την συναίνεσή του για την αφαίρεση. Εάν την λάβει, πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή. Εάν όχι, τότε το σχόλιο πρέπει να παραμείνει δημοσιευμένο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024