Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Minecraft στο Windows Store των Windows 10

Το Minecraft στο Windows Store των Windows 10

Στους κύκλους των φίλων του Minecraft είναι γνωστό ότι ο δημιουργός του Marcus Persson είχε αρνηθεί την πιστοποιημένη «μεταφορά» του παιχνιδιού στα Windows 8, καλώντας μάλιστα την Microsoft «να μην καταστρέψει το PC ως ανοικτή πλατφόρμα» και συμπληρώνοντας πως χωρίς το Minecraft σε αυτή την έκδοση του λειτουργικού ίσως κάποιοι πειστούν να μην αναβαθμίσουν το PC τους. Τώρα, η Mojang έχει περάσει στα χέρια της Microsoft αντί 2,5 δισ. δολαρίων και το Minecraft έρχεται στα Windows 10 μαζί με την νέα έκδοση του λειτουργικού.

Στους κύκλους των φίλων του Minecraft είναι γνωστό ότι ο δημιουργός του, Marcus Persson (Notch), είχε αρνηθεί την πιστοποιημένη «μεταφορά» του παιχνιδιού στα Windows 8, καλώντας μάλιστα την Microsoft «να μην καταστρέψει το PC ως ανοικτή πλατφόρμα» και συμπληρώνοντας πως χωρίς το Minecraft σε αυτή την έκδοση του λειτουργικού «ίσως κάποιοι πειστούν να μην αναβαθμίσουν το PC τους».

Τώρα, η Mojang έχει περάσει στα χέρια της Microsoft αντί 2,5 δισ. δολαρίων, o Notch έχει εγκαταλείψει το δημιούργημά του και το Minecraft έρχεται στα Windows 10 μαζί με την νέα έκδοση του λειτουργικού. Στις 29 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Windows Store.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Mincecraft: Windows 10 Edition θα διατεθεί σε μορφή beta (για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα). Όσοι έχουν ήδη αγοράσει την έκδοση του παιχνιδιού για PC θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην νέα έκδοση χωρίς επιπλέον χρέωση, ενώ οι υπόλοιποι αντί μειωμένης τιμής 10 δολαρίων (το Minecraft πωλείται αντί 20 δολαρίων για PC).

Στην έκδοση του Minecraft για τα Windows 10 θα είναι εφικτή η συμμετοχή έως και 7 παικτών είτε τοπικά είτε με συμπαίκτες από την κοινότητα του Xbox Live. Επίσης, η Mojang υπόσχεται εύκολη εναλλαγή μεταξύ των πολλαπλών μεθόδων χειρισμού του παιχνιδιού (controller, αφή, πληκτρολόγιο). Τέλος, στην έκδοση αυτή θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής και κοινοποίησης εγγραφών των καλύτερων στιγμών από το παιχνίδι (gameplay highlights) με την ενσωματωμένη λειτουργία GameDVR.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024