Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια προγραμματιζόμενη πλακέτα στα χέρια κάθε μαθητή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια προγραμματιζόμενη πλακέτα στα χέρια κάθε μαθητή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με πρωτοβουλία του BBC και την συνεργασία 29 συνεργατών θα διανείμει «έναν υπολογιστή τσέπης» σε όλα τα παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών στο σχολείο τον προσεχή Οκτώβριο. Το BBC Micro: bit αποτελεί μέρος μιας μεγάλης καμπάνιας που διεξάγει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο με τίτλο "Make It Digital"

Με πρωτοβουλία του BBC και την συνεργασία 29 επιχειρήσεων και οργανισμών θα διανεμηθεί «ένας υπολογιστής τσέπης» σε όλα τα παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών στα βρετανικά σχολεία, από τον προσεχή Οκτώβριο. Το BBC Micro: bit αποτελεί μέρος μιας μεγάλης καμπάνιας που διεξάγει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο με τίτλο «Make It Digital».

To BBC micro: bit μπορεί να συνδεθεί σε άλλες συσκευές, αισθητήρες, και να συνεργαστεί με Arduino, Galileo, Kano, littlebits και Raspberry Pi.

  • Διαβάστε περισσότερα για τα παιδιά, την εκπαίδευση και τον προγραμματισμό στο tech.in.gr
  • Μεταξύ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και φορέων είναι οι ARM, Barclays, BBC, element14, Freescale, Lancaster University, Microsoft, Nordic Semiconductor, Samsung, ScienceScope, Technology Will Save Us και Wellcome Trust.

    Την δεκαετία του 1980 το BBC Micro εξοικείωσε εκατομμύρια παιδιά με τους προσωπικούς υπολογιστές σε μια ανάλογη πρωτοβουλία. Αυτή τη φορά, η προγραμματιζόμενη πλακέτα θα επιτρέψει στα παιδιά να διακρίνουν ότι μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία από όσα κάνουν σήμερα με τα tablet και τα smartphone και κυρίως να αντιμετωπίσουν τον φόβο τους για τον προγραμματισμό και το Ίντερνετ των Πραγμάτων. Κυρίως όμως, μπορούν να αξιοποιήσουν το BBC Micro: bit σε άλλα μαθήματα.



    Το BBC Micro: bit έχει 25 μικρά λαμπάκια LED, τα οποία μπορούν να προγραμματίσουν τα παιδιά για να αναπαράγουν μοτίβα ή γράμματα, αναβοσβήνοντας κατ’επιλογή και σε αλληλουχία τα LED. Έχει επίσης, δύο προγραμματιζόμενα πλήκτρα που μπορούν για παράδειγμα να αξιοποιηθούν για τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής. Ακόμα, είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης που καταγράφει την ύπαρξη κίνησης και οδηγεί στην εκτέλεση εντολών που έχουν επιλέξει οι μαθητές στην πρώτη τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επικοινωνία με άλλες συσκευές -και μεταξύ micro: bit μπορεί να γίνει μέσω ασύρματης δικτύωσης μικρής εμβέλειας, μέσω Bluetooth Smart.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024