Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδιάλειπτο backup φωτογραφιών, παρά την διαγραφή του Google Photos

Αδιάλειπτο backup φωτογραφιών, παρά την διαγραφή του Google Photos

Την ενόχληση πλήθους χρηστών έχει προκαλέσει η διαπίστωση ότι η Google συνεχίζει να ανεβάζει αυτόματα στους διακομιστές της κάθε φωτογραφία στο Android smartphone του χρήστη ακόμα και όταν έχει απεγκαταστήσει το Google Photos app.

Την ενόχληση πλήθους χρηστών έχει προκαλέσει η διαπίστωση ότι η Google συνεχίζει να ανεβάζει αυτόματα στους διακομιστές της κάθε φωτογραφία στο Android smartphone του χρήστη ακόμα και όταν έχει απεγκαταστήσει το Google Photos app.

Στα τέλη Μαΐου η Google ανακοίνωσε ότι το Google Photos παραχωρεί στον χρήστη έναν ιδιωτικό χώρο για να τηρεί τις αναμνήσεις του, προσβάσιμος από οποιαδήποτε συσκευή.
Η τήρηση αντιγράφων πραγματοποιείται αυτόματα όπως και ο συγχρονισμός, ώστε να είστε ήσυχοι ότι όλες οι φωτογραφίες σας είναι ασφαλείς και διαθέσιμες από οπουδήποτε. Μπορείτε να κάνετε backup και να αποθηκεύσετε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης, δωρεάν -με υποστήριξη ανάλυσης ως και 16MP για τις φωτογραφίες και 1080p για τα βίντεο, με αποθήκευση μη συμπιεσμένων εκδόσεων των φωτογραφιών και των βίντεο.

Εντούτοις, ο David Arnott δημοσιογράφος στην Nashville Business Journal διαπίστωσε ότι παρά το γεγονός ότι είχε εγκαταστήσει και στην συνέχεια διαγράψει την εφαρμογή, οι φωτογραφίες του είχαν αποθηκευτεί στον λογαριασμό του, χωρίς προφανή εξήγηση. Η απάντηση που του έδωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ότι ορθώς έγινε λήψη backup, διευκρινίζοντας ότι εάν ο χρήστης θέλει να σταματήσει την λήψη αντιγράφων θα πρέπει να μεταβεί στις ρυθμίσεις των υπηρεσιών Google Play.


Για να αλλάξει ο χρήστης την αυτόματη λήψη backup των φωτογραφιών του χρήστη, θα πρέπει να μεταβεί στις ρυθμίσεις Google στο τηλέφωνό του (Google Settings), εκεί όπου συγκεντρώνονται όλες οι ρυθμίσεις του λογαριασμού Google του χρήστη από το 2013. Συγκεκριμένα, η απενεργοποίηση γίνεται από την επιλογή Google Photos Backup -ακόμα και όταν το Google Photos app δεν υπάρχει εγκαταστημένο στο τηλέφωνο.

Η σύγχυση που έχει προκαλέσει η καταγγελία Arnott έρχεται να προστεθεί στην κριτική που έχει δεχθεί η Google για το Google Photos και συγκεκριμένα την μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο στους διακομιστές της, όπου κι αν βρίσκονται, διάσπαρτα, χωρίς να δίνει αναφορά για το τι μεταφόρτωσε. Ενδεικτικό είναι ότι ο John Dvorak, έμπειρος δημοσιογράφος πληροφορικής, χαρακτηρίζει την εφαρμογή «ανατριχιαστική», στην στήλη του Tech Talk στο περιοδικό PC Magazine, διερωτώμενος «Πώς εξηγείται η προθυμία της Google να φιλοξενεί όλα τα αρχείων πολυμέσων μας δωρεάν;».

Τέλος, αντίδραση έχει προκαλέσει η τεχνολογία που επιχειρεί την αυτόματη αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες προκειμένου να τις οργανώσει, η οποία απέδωσε την ετικέτα Gorillas σε ζευγάρι μαύρων ανθρώπων.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024