Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple και Microsoft: Τα έσοδα, τα κέρδη, οι ζημιές, η πτώση των μετοχών

Apple και Microsoft: Τα έσοδα, τα κέρδη, οι ζημιές, η πτώση των μετοχών

Απογοητευτικά έκριναν οι επενδυτές τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προοπτικές τριμήνου των δύο μεγαλύτερων τεχνολογιών κολοσσών. Apple και Microsoft είδαν την τιμή της μετοχής τους να μειώνεται κατά 4,2% και 3,7% αντίστοιχα.

Απογοητευτικά έκριναν οι επενδυτές στις ΗΠΑ τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που τελείωσε τον Ιούνιο και τις προοπτικές του επόμενου τριμήνου των δύο μεγαλύτερων τεχνολογιών κολοσσών. Apple και Microsoft είδαν την τιμή της μετοχής τους να μειώνεται κατά 4,2% και 3,7% αντίστοιχα.

Η πτώση της Microsoft ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης ζημιάς τριμήνου που προέκυψε από την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia αντί 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μετοχή της Microsoft έχασε $1,74, πέφτοντας στα 45,54 δολάρια. Το τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2015, η Microsoft είχε έσοδα 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια και μεικτές λειτουργικές ζημιές 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια, συνέπεια της εγγραφής απομείωσης 7,5 δισ. για περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia Devices and Service.

Χειρότερο ήταν το αποτέλεσμα για την Apple, η οποία έχασε 4,2% από την αξία της μετοχής της, μετά την συντηρητική πρόβλεψη από την διοίκηση για το τρέχον τρίμηνο αλλά και την αποφυγή αναφοράς στην πορεία του Apple Watch που λάνσαρε το επίμαχο τρίμηνο. Τα οικονομικά αποτελέσματα προκάλεσαν επίσης ανησυχία στους επενδυτές για πιθανή μείωση του ρυθμού των πωλήσεων iPhone. H τιμή της μετοχής της Apple έχασε 5,53 δολάρια και μειώθηκε στα 125,22 δολάρια.

Κι όλα αυτά ενώ ο Τιμ Κουκ έκανε λόγο για κέρδη ρεκόρ, δείχνοντας τις πωλήσεις iPhone, την παρουσίαση του Apple Watch και την αυξανόμενη επιρροή στην Κίνα. Τα έσοδα του γίγαντα των εταιρειών τεχνολογίας για το τρίμηνο έφτασαν τα 49,6 δισεκατομμύρια, τα κέρδη τα 10,7 δισ., αριθμοί που ισοδυναμούν με αύξηση από χρόνο σε χρόνο κατά 33% και κέρδη ανά μετοχή στο 45%. Ο Κουκ μίλησε για πωλήσεις μονάδων iPhone αυξημένες κατά 35% από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Δυσανάλογο χαρακτήρισε τον αριθμό των καταναλωτών που στρέφονται από συσκευές με Android στο iPhone και μίλησε για ένα τρίμηνο με πολύ δουλειά, ως αποτέλεσμα της κυκλοφορίας του Apple Watch. Χωρίς καμία αναφορά στους αριθμούς, η Apple εμφανίστηκε ενθουσιώδεις με τις προοπτικές επιτυχίες που εμφανίζει το πρώτο της έξυπνο ρολόι.

Το 35% των εσόδων της εταιρείας ($18 δισ.) προέρχεται πλέον από τις ανερχόμενες αγορές, και κυρίως από την Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν (13 δισ.).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024