Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Tourismart για ξενοδοχεία με πομπούς πληροφοριών, ανέδειξε ο Όμιλος ΟΤΕ

Το Tourismart για ξενοδοχεία με πομπούς πληροφοριών, ανέδειξε ο Όμιλος ΟΤΕ

Ο τρόπος που αξιοποιούν την τεχνολογία των Bluetooth Beacons οι άνθρωποι της νεοσύστατης SimpleApps βραβεύτηκε στον διαγωνισμό αριστείας στον τομέα της πληροφορικής από τον ΟΤΕ και την COSMOTE.  Με το Tourismart app, οι ξενοδόχοι μπορούν να στέλνουν αυτομάτως χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες τους σε οποιοδήποτε χώρο του ξενοδοχείου, ενός ξενοδοχείου με «ιντερνετικά πράγματα».

Ο τρόπος που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν σύντομα την τεχνολογία των Bluetooth Beacons οι άνθρωποι της νεοσύστατης SimpleApps βραβεύτηκε σε διαγωνισμό αριστείας στον τομέα της πληροφορικής από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, με αντικείμενο το λεγόμενο Internet of Things.

Τον διαγωνισμό κέρδισε η SimpleApps, μια νεοσύστατη επιχείρηση που έχει αναπτύξει το Tourismart, μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε ξενοδοχεία και αφορά στην διαχείριση των λειτουργιών του. Τώρα, οι SimpleApps φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν και το Ίντερνετ των Πραγμάτων στα ξενοδοχεία, αφού διέκριναν ότι η καλύτερη πληροφόρηση αλλά και η τήρηση προσωπικού προφίλ των πελατών τελικά αποδεικνύονται αμοιβαία επωφελείς.

Στα σχέδια της SimpleApps είναι η αξιοποίηση των λεγόμενων Bluetooth Beacons, με τα οποία διάφοροι πομποί είναι τοποθετημένοι σε σταθερά σημεία που μποροούν να μεταδίδουν στα smartphone που πλησιάζουν στοχευμένες πληροφορίες. Oι ξενοδόχοι μπορούν να στέλνουν αυτομάτως
χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες τους σε οποιοδήποτε χώρο του
ξενοδοχείου, ενός ξενοδοχείου με «ιντερνετικά πράγματα». Αξιοποιώντας
την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας και του Internet of Things, μέσω
Bluetooth beacons, η υπηρεσία δίνει αναλυτικά δεδομένα στον ξενοδόχο για
τους πελάτες του.

Με το Tourismart, οι φιλοξενούμενοι στα ξενοδοχεία όχι μόνο μπορούν να ανοίξουν την πόρτα ή να ανάψουν τα φώτα του δωματίου τους με το smartphone, αλλά και να δεχτούν προσφορές στα μέτρα τους ανάλογα με τον χώρο όπου βρίσκονται, το προφίλ τους ή συσσωρευμένη γνώση για την συμπεριφορά των πελατών του ξενοδοχείου.

Στόχος του Tourismart, να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία ξενοδοχειακής διαμονής.

  • Ξέρατε ότι: Με τα Bluetooth Beacons, θα μπορούσατε να απολαύσετε μια πλούσια σε πληροφορία ξενάχηση σε ένα μουσείο. Κάθε φορά που θα πλησιάζατε σε ένα έκθεμα -όπου κρύβεται ο πομπός των πληροφοριών-, οι σχετικές πληροφορίες -με video και άλλα- θα εμφανίζονται στο smartphone σας. Ομοίως, σε ένα ξενοδοχείο, όταν εισέρχεστε στο εστιατόριο έχετε και το μενού ή, ακόμα καλύτερα, μια πρόταση βασισμένη στις προηγούμενες επιλογές ή το προφίλ σας.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνουν οι SimpleApps, καθημερινά οι επισκέπτες ξενοδοχείων αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην χρήση υπηρεσιών εντός της επιχείρησης, ενώ οι ξενοδόχοι χρειάζονται ένα μέσο ώστε να τους ωθήσουν να ξοδέψουν περισσότερο κατά τη διαμονή τους. Η SimpleApps προτείνει το tourismart, μια ολοκληρωμένη φορητή πλατφόρμα που βοηθά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο smartphone του πελάτη και να διαχειριστούν τα αιτήματά του μέσω tablet.

Η νικήτρια εταιρεία κέρδισε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ για την εμπορική διάθεσή της λύσης και διαφημιστική προβολή αξίας 30.000. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 131 καινοτόμες λύσεις που μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων.

  • PanelSensor: Η επιχείρηση PanelSensor κέρδισε διαφημιστική προβολή αξίας 20.000€, η οποια υποστήριξε επώνυμα τη λύση Τourismart. Ως supporters λειτούργησαν περισσότερες από 230 επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τις 131 διαγωνιζόμενες λύσεις, οι οποίες έλαβαν συνολικά περισσότερες από 16.000 ψήφους. Ο τομέας του Internet of Things έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την καμπάνια του διαγωνισμού καθώς μόνο στο YouTube τα σχετικά videos ξεπέρασαν τα 600.000 views.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμβάλλουν στη προώθηση καινοτόμων λύσεων από το χώρο του Internet of Things δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024