Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην διαγράψετε το προφίλ σας στο Google+, θα παρασύρει και το YouTube

Μην διαγράψετε το προφίλ σας στο Google+, θα παρασύρει και το YouTube

Τα σχόλια που κάνουν οι χρήστες σε βίντεο στο YouTube δεν θα εμφανίζονται στο εξής στο προφίλ τους στο κοινωνικό δίκτυο της Google. Η ομάδα ανάπτυξης του Google+ δέχτηκε να πάρει πίσω την απόφαση του Νοεμβρίου 2013 που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς οι σχολιαστές διαπίστωναν ότι καθετί που έγραφαν στο YouTube εμφανιζόταν ως post στο νεότευκτο κοινωνικό δίκτυο της Google, εμπλουτίζοντας ένα προφίλ που είχε δημιουργηθεί αυτόματα...

Τα σχόλια που υποβάλλουν οι χρήστες σε βίντεο στο YouTube δεν θα εμφανίζονται στο εξής στο προφίλ τους στο κοινωνικό δίκτυο της Google και αντίστροφα. Η ομάδα ανάπτυξης του Google+ δέχτηκε να πάρει πίσω την απόφαση του Νοεμβρίου 2013 που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς οι σχολιαστές διαπίστωναν ότι καθετί που έγραφαν στο YouTube εμφανιζόταν ως post στο νεότευκτο κοινωνικό δίκτυο της Google, εμπλουτίζοντας ένα προφίλ που είχε δημιουργηθεί αυτόματα, προκειμένου να μπορούν να σχολιάζουν ή να διατηρούν το δικό τους κανάλι βίντεο στο Google+…

Τα σχόλια στο YouTube δεν θα διοχετεύονται αυτόματα στο Google+ προκειμένου να συντηρήσουν το αυτοδημιούργητο προφίλ του χρήστη. Η αλλαγή αυτή εφαρμόζεται άμεσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αργότερα, «τις επόμενες εβδομάδες», το YouTube δεν θα απαιτεί την δημιουργία προφίλ στο Google+ όταν ο χρήστης θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι στην υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο ή έστω, να σχολιάσει τα βίντεο άλλων χρηστών.

Όμως, μην διαγράψετε τώρα το προφίλ σας στο Google+, θα παρασύρει και το κανάλι σας στο YouTube.

Εάν θέλετε να διαγράψετε το προφίλ σας στο Google+ θα πρέπει να περιμένετε. Εάν το κάνετε τώρα, προειδοποιεί η υπηρεσία, θα διαγράψετε μαζί του και το κανάλι σας στο YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες, η ομάδα του Google+ παραπέμπει στην σελίδα
https://support.google.com/youtube/answer/2663685, όπου επισημαίνεται ότι «Σύντομα θα μπορείτε να σχολιάζετε, να ανεβάζετε και να δημιουργείτε κανάλια χωρίς το Google+. Τα σχόλια που κάνετε στο YouTube θα εμφανίζονται μόνο στο YouTube και όχι στο Google+ (ή αντίστροφα).»

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη απόσπαση λειτουργιών που αφορά στο κοινωνικό δίκτυο της Google. Νωρίτερα, αποδεσμεύτηκαν οι φωτογραφίες Google+ Photos και πήραν την μορφή της υπηρεσίας Google Photos. Από την 1η Αυγούστου 2015, παύει να παρέχεται η υπηρεσία μεταφοράς και κοινοποίησης φωτογραφιών ως μέρος του Google+. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέλη του Google+ δεν θα μπορούν στο εξής να ανεβάζουν και να μοιράζονται φωτογραφίες στον διαδικτυακό κοινωνικό τους περίγυρο, ούτε οτι θα χάσουν τις φωτογραφίες που έχουν ήδη μοιραστεί εκεί. Επισκεφτείτε την καρτέλα Photos στο προφίλ σας στο Google+ και θα δείτε ότι όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας παραμένουν εκεί, με τα σχόλια και τα +1 τους, διαβεβαιώνει η υπηρεσία.

Το Google Photos αναλαμβάνει στο εξής την διαχείριση και την οργάνωση των φωτογραφιών ως διακριτή υπηρεσία. Η πρόσβαση στο Google Photos γίνεται είτε μέσω Web, είτε από το αντίστοιχο app σε Android και iOS. Παρέχει δωρεάν «απεριόριστη» χωρητικότητα, αυτόματη αποθήκευση αντιγράφων και διαχείριση, λειτουργίες επεξεργασίας και κοινοποίησης.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024