Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο χάκερ των Jeep εγκαταλείπει την ασφάλεια του Twitter

Ο χάκερ των Jeep εγκαταλείπει την ασφάλεια του Twitter

Ο Τσάρλι Μίλερ, ένας από τους πλέον γνωστούς μηχανικούς λογισμικού που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, παραιτήθηκε από την θέση του στο Twitter. Άγνωστα είναι τα μελλοντικά σχέδια του πρώην μηχανικού της NSA, ο οποίος επανήλθε πρόσφατα στο διεθνές προσκήνιο μετά από την δεύτερη επιτυχημένη απόπειρα του να χακέψει το λογισμικό ενός Jeep και να ελέγξει τον κινητήρα του μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ο Τσάρλι Μίλερ, ένας από τους πλέον γνωστούς μηχανικούς λογισμικού που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, παραιτήθηκε από την θέση του στο Twitter. Άγνωστα είναι τα μελλοντικά σχέδια του πρώην μηχανικού της NSA, ο οποίος επανήλθε πρόσφατα στο διεθνές προσκήνιο μετά από την δεύτερη επιτυχημένη απόπειρά του να χακέψει το λογισμικό ενός Jeep Cherokee, μοντέλο 2014 και να ελέγξει τον κινητήρα του μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας από απόσταση 16χλμ.

Η Fiat Chrysler Automobiles, η οποία γνώριζε εκ των προτέρων ό,τι στην συνέχεια δημοσιοποίησαν με μια εντυπωσιακή επίδειξη ο Μίλερ και ο συνεργάτης του Κρις Βάλασεκ, ανακάλεσε 1,4 εκατομμύρια οχήματα με την επίμαχη κερκόπορτα στο λογισμικό τους και συγκεκριμένα, στο λογισμικό ψυχαγωγίας επί του αυτοκινήτου.

Πάντως, η αποχώρηση του Μίλερ από την Twitter Inc. ίσως σχετίζεται με την διαρκώς πτωτική πορεία που σημειώνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο η εταιρεία (-40% από την είσοδό της σε αυτό, το 2013), η οποία αναζητά από καιρό νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Στα τέλη Μαρτίου, το Twitter άρχισε να παρέχει την υπηρεσία Periscope, μια υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης από την κάμερα smartphone, ανοικτή σε σχόλια 140 χαρακτήρων. Από τον Απρίλιο, αναβίωσαν οι φήμες για επιθετική εξαγορά της εταιρείας από κολοσσούς με ικανά ρευστά διαθέσιμα στα ταμεία τους.

Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024