Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικήρυξη των «χακτιβιστών» του AshleyMadison.com για 500.000 δολάρια

Επικήρυξη των «χακτιβιστών» του AshleyMadison.com για 500.000 δολάρια

Αμοιβή 500 χιλιάδων δολαρίων Καναδά προτίθεται να καταβάλλει η Avid Life Media σε όποιον δώσει κρίσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό, την σύλληψη και την τιμωρία των εμφανιζόμενων ως χακτιβιστών που αποκάλυψαν στο Διαδίκτυο τα στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που αναζητούσαν συντρόφους μέσω της υπηρεσίας εξωσυζυγικών γνωριμιών Ashley Madison.

Αμοιβή 500 χιλιάδων δολαρίων Καναδά (περί τα 327 χιλιάδες ευρώ) προτίθεται να καταβάλλει η Avid Life Media σε όποιον δώσει κρίσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό, την σύλληψη και την τιμωρία των εμφανιζόμενων ως χακτιβιστών που αποκάλυψαν μετά από υποκλοπή στο Διαδίκτυο τα στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που αναζητούσαν συντρόφους μέσω της υπηρεσίας εξωσυζυγικών γνωριμιών Ashley Madison. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών δεδομένων στα χρονικά, δεδομένου ότι αφορά σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Ashley Madison.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Τορόντο, στην διαρροή των στοιχείων των «άπιστων συζύγων» αποδίδεται, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η αιτία, η αυτοκτονία δύο ανθρώπων. Επίσης, σε γνώση της αστυνομίας έχουν περιέλθει εκβιαστικά μηνύματα που απαιτούν λύτρα σε bitcoin από μέλη της υπηρεσίας εξωσυζυγικών ραντεβού, προκειμένου να μην αποκαλύψουν το γεγονός. Τέλος, μηνύματα όπου προσφέρεται ολόκληρη η βάση δεδομένων της Ashley Madison αντί μεγάλης αμοιβής έχουν επίσης γίνει γνωστά στις Αρχές.

Πλέον στην έρευνα για την αποκάλυψη της αυτοαποκαλούμενης «Impact Team» συμμετέχουν εκτός από την αστυνομία του Τορόντο και του Οντάριο, το FBI και το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Το κάλεσμα για την αποκάλυψη κρίσιμων στοιχείων για την σύλληψη των μελών της Impact Team απευθύνεται σε όλες τις χώρες όπου παρέχεται η υπηρεσία της Ashley Madison, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό καλείται να επικοινωνήσει με την Ομάδα Δράσης του Τορόντο για την υπόθεση στο 416-418-2040 ή μέσω Twitter στο @AMCaseTPS.

Οι Αρχές ζητούν από τους ανθρώπους που είδαν τα στοιχεία τους να διατίθενται σε torrent site να μεριμνήσουν για την ασφάλειά τους και κυρίως, να ελέγξουν τις συναλλαγές με την πιστωτική τους κάρτα, δεδομένου ότι σχετικά στοιχεία έχουν επίσης διαρρεύσει. Επίσης, καλούνται να αναφέρουν στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή οποιοδήποτε εκβιαστικό μήνυμα ενδεχομένως λάβουν.

«Εμφανίζονται ως χακτιβιστές που επιχειρούν να επιβάλλουν την ηθική τους, οι πράξεις τους όμως είναι εγκληματικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας του AshleyMadison.com, η οποία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ερευνά το ζήτημα, αρνούμενη παράλληλα κατηγορηματικά να διακόψει την λειτουργία «του πιο διάσημου σάιτ για εχέμυθους συντρόφους μεταξύ παντρεμένων», όπου «χιλιάδες άπιστες και άπιστοι σύζυγοι εγγράφονται καθημερινά, αναζητώντας μια σχέση».

Η Impact Team είχε απειλήσει με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των μελών της υπηρεσίας εάν η Avid Life Media δεν διέκοπτε την παροχή της υπηρεσίας, απειλή που πραγματοποίησε καταφέροντας «θανάσιμο» πλήγμα στην λειτουργία αυτής και ανάλογων υπηρεσιών. Παρ’όλα αυτά, το AshleyMadison.com συνεχίζει την λειτουργία του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024