Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φέρνει πριν το τέλος του 2015 το Android 6.0 Marshmallow

Τι φέρνει πριν το τέλος του 2015 το Android 6.0 Marshmallow

Πριν το τέλος του 2015, η Google θα διαθέσει την επόμενη έκδοση του Android. Το Android 6.0 προσθέτει τα ζαχαρωτά στην λίστα των επίσημων ονομάτων των εκδόσεων του Android, αφού βαπτίστηκε Marshmallow. Τα «ζαχαρωτά» φέρνουν την δυνατότητα πληρωμών με το smartphone και την υποστήριξη αναγνωστών δακτυλικού αποτυπώματος, χρήσιμες πληροφορίες "Now on Tap", την επιλεκτική παραχώρηση δικαιωμάτων ανά app και σημαντική εξοικονόμηση ισχύος ακινητοποιώντας app.

αΠριν το τέλος του 2015, η Google θα διαθέσει την επόμενη έκδοση του Android. Το Android 6.0 προσθέτει τα ζαχαρωτά στην λίστα των επίσημων ονομάτων των εκδόσεων του Android, αφού βαπτίστηκε Marshmallow. Στο Google I/O του Μαϊου, η επόμενη έκδοση είχε γίνει γνωστή ως «Android M«. Τα «ζαχαρωτά» φέρνουν την δυνατότητα πληρωμών με το smartphone και την υποστήριξη αναγνωστών δακτυλικού αποτυπώματος, χρήσιμες πληροφορίες «Now on Tap», την επιλεκτική παραχώρηση δικαιωμάτων ανά app και σημαντική εξοικονόμηση ισχύος ακινητοποιώντας app.

To Android 6.0 Marshmallow αναμένεται το πιθανότερο τον Οκτώβριο του 2015 και εκτιμάται ότι το πρότυπο smartphone που θα διαθέσει η Google σε συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή στην σειρά Nexus θα έχει fingerprint scanner για την εγγύηση της ασφάλειας των πληρωμών με το νεότευκτο Android Pay. Η Google έχει ήδη ανακοινώσει συνεργασία για την υποστήριξη του Android Pay από πλήθος αμερικανικών αλυσίδων, δηλαδή την προσθήκη της επιλογής Android Pay στις εφαρμογές τους ή την πληρωμή με το smartphone εντός του φυσικού καταστήματος.

Το Now on Tap είναι η εξέλιξη του Google Now, με το οποίο η Google επιχειρεί να αξιοποιήσει τις ολοένα αυξανόμενες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του χρήστη, προς όφελός του. Έτσι, με το Now on Tap ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει χρήσιμες πληροφορίες ή ακόμα και να ολοκληρώσει μια διαδικασία όπως η κράτηση θέσης σε εστιατόρια/θέατρα κ.λπ. την ώρα που συζητά μέσω μηνυμάτων με την παρέα του για το εστιατόριο/θέατρο από το smartphone. Με την αναφορά της επωνυμίας της επιχείρησης, θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες θέσης και υπηρεσιών με ένα ταπ στο κεντρικό πλήκτρο του τηλεφώνου.

Το Android 6.0 Marshmallow αλλάζει επίσης το καθεστώς παραχώρησης δικαιωμάτων στις εφαρμογές. Ως τώρα, η απόδοση δικαιωμάτων πρόσβασης σε επαφές, φωτογραφίες ή την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω γνωστού δικτύου Wi-Fi γινόταν με το κατέβασμα του app. Στο Android 6.0 ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να παραχωρήσει ή να ανακαλέσει δικαιώματα ανά app, παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η παροχή κάποιων υπηρεσιών μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη.

Για τις ανάγκες του Android Pay αναμένεται η κυκλοφορία περισσότερων smartphone με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Ο αναγνώστης αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί για το ξεκλείδωμα της συσκευής, για την επιβεβαίωση αγορών από το Play Store και την αποθήκευση κωδικών υπηρεσιών.

Τέλος, στο Android 6.0 θα υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης μπαταρίας, θέτοντας το τηλέφωνο σε κατάσταση Doze. Με τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων ενεργές, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες των εφαρμογών που «ξυπνούν» κάθε τόσο το τηλέφωνο αναλώνοντας την μπαταρία του θα μπορούν να αναβληθούν.

Χρηστική είναι τέλος, μια ακόμα αλλαγή που φέρνει το Marshmallow στον τρόπο οργάνωσης των εφαρμογών στο λεγόμενο συρτάρι του (app drawer), εκεί όπου εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές. Στο επάνω μέρος θα υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης apps γράφοντας σταδιακά το όνομά τους υποκαθιστώντας την αναποτελεσματική αναζήτηση με το μάτι στα εικονίδια. Τα apps θα εμφανίζονται προς τα κάτω, όχι αριστερά-δεξιά.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024