Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
M: Ψηφιακός γραμματέας ΑΙ και από τον Facebook Messenger

M: Ψηφιακός γραμματέας ΑΙ και από τον Facebook Messenger

Με εκπαίδευση και επίβλεψη από ανθρώπους, το M, «η ψηφιακή βοηθός» του Facebook Messenger άρχισε να δέχεται ερωτήσεις αλλά και να εκτελεί εργασίες εκ μέρους των χρηστών που υπηρετεί. Ανάμεσά τους, η αγορά προϊόντων, η αποστολή δώρων, οι κρατήσεις σε εστιατόρια, η οργάνωση ταξιδίων και ραντεβού. Η διαφορά του Μ είναι ότι δεν είναι μόνο τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ένα υβριδικό σύστημα που κρύβει πίσω του και ανθρώπους.

Με εκπαίδευση και επίβλεψη από ανθρώπους, το Μ., «η ψηφιακή βοηθός» του Facebook Messenger άρχισε να δέχεται ερωτήσεις αλλά και να εκτελεί εργασίες εκ μέρους των χρηστών που υπηρετεί. Ανάμεσά τους, η αγορά προϊόντων, η αποστολή δώρων, οι κρατήσεις σε εστιατόρια, η οργάνωση ταξιδίων και ραντεβού.

Προς το παρόν, η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης αφορά μερικές εκατοντάδες ανθρώπους στο Σαν Φρανσίσκο. Την ανακοίνωση για την έναρξη της λειτουργίας της Μ έκανε ο David Marcus, επικεφαλής των προϊόντων επικοινωνίας στην Facebook Inc., ισχυριζόμενος πως σε αντίθεση με άλλα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά, «το M μπορεί να ολοκληρώσει μια δουλειά εκ μέρους σας». Μπορεί να κάνει αγορές, να στείλει δώρα, να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια, να κανονίσει ένα ταξίδι, ραντεβού και άλλα, αναφέρεται στο σχετικό post του Marcus.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της M (έναντι, προφανώς, της Siri και των καρτών του Google Now ή της Cortana), είναι ότι θα έχει ανθρώπινη βοήθεια, επισημαίνει το στέλεχος της εταιρείας. Υπάλληλοι της εταιρείας, που ονομάζονται «M trainers» θα εγγυώνται ότι κάθε ερώτηση θα παίρνει απάντηση.

Η αρχή θα γίνεται διακρίνοντας την πρόθεσή σας για κάτι, σημειώνει στο περιοδικό Wired ο David Marcus, κατά την επικοινωνία σας με την υπηρεσία από ένα εικονίδιο στο Messenger. Εάν υπάρχει η πρόθεση, τότε είναι πιθανό να οδηγήσει σε αγορά ή κάποια άλλη συναλλαγή, προσθέτει ο πρώην CEO της PayPal που εργάζεται στην Facebook Inc. από τον Ιούνιο του 2014.

Από την περιγραφή της πρώιμης ακόμα υπηρεσίας, φαίνεται ότι η εταιρεία μάλλον επιχειρεί να δημιουργήσει μια υπηρεσία προσωπικής εξυπηρέτησης, όπως η εξυπηρέτηση πελατών και μάλιστα, καλεί τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν την δική τους εξυπηρέτηση πελατών στο Μ, ιδιαίτερα όταν τα σχετικά αιτήματα που δέχεται είναι πολλά.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι το Μ μπορεί να αναλάβει να λύσει ένα πρόβλημα στην οικιακή σύνδεση στο Ίντερνετ ή να ακυρώσει την συνδρομή του χρήστη σε μια υπηρεσία. Μπορεί για παράδειγμα να αναλάβει να προσπεράσει εμπόδια όπως οι αναπάντητες εκκλήσεις για βοήθεια στην εταιρεία παροχής της υπηρεσίας, η αναμονή στην γραμμή. Εάν τα αιτήματα αφορούν σε έναν πάροχο, τότε το Facebook θα του απευθύνει πρόσκληση για συνεργασία μέσω του Messenger και το Μ.

Επιπλέον, η εμπλοκή των ανθρώπων, υπαλλήλων του Facebook και ο τίτλος του trainer δεν είναι διόλου τυχαία: εάν θέλετε να διοργανώσετε ένα πάρτι γενεθλίων για ένα φιλικό σας πρόσωπο, τότε το λογισμικό μπορεί να αναλάβει το ταξί και το εστιατόριο, θα πρέπει όμως να μάθει ότι ένας άνθρωπος θα έκανε και κάτι ακόμα, όπως το να στείλει εορταστικά γλυκά από το αγαπημένο του ζαχαροπλαστείο.

Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, το Μ βασίζεται αποκλειστικά στην επικοινωνία του με τον χρήστη μέσω Messenger και ό,τι του αποκαλύπτει εκεί ιστορικά. Στο μέλλον, δεν αποκλείεται να ζητείται η συναίνεση του χρήστη για την γνωστοποίηση πληροφοριών από την σελίδα του ιδίου και των φίλων του στο Facebook στο Μ.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024