Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο υπολογιστή με τσιπ 6ης γενιάς, λέει η Intel

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέο υπολογιστή με τσιπ 6ης γενιάς, λέει η Intel

Την εμπειρία χρήσης ενός ισχυρού προσωπικού υπολογιστή σε πολύ ευρύτερο κοινό υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να προσφέρει η Intel, η οποία ανακοίνωσε την έλευση της έκτης γενιάς επεξεργαστών Intel Core. Με την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία των Windows 10, η Intel επιχειρεί να πείσει ότι ήρθε η ώρα για την αγορά ενός νέου «πραγματικά προσωπικού» υπολογιστή, «με τον καλύτερο επεξεργαστή που κατασκεύασε ποτέ».

Την εμπειρία χρήσης ενός ισχυρού προσωπικού υπολογιστή σε πολύ ευρύτερο κοινό υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να προσφέρει η Intel, η οποία ανακοίνωσε την έλευση της έκτης γενιάς επεξεργαστών Intel Core. Με την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία των Windows 10, η Intel επιχειρεί να πείσει ότι ήρθε η ώρα για την αγορά ενός νέου «πραγματικά προσωπικού» υπολογιστή, «με τον καλύτερο επεξεργαστή που κατασκεύασε ποτέ».

Οι αναφορές στον αριθμό των πεπαλαιωμένων πλέον PC κατά την παρουσίαση λίγο πριν την έκθεση IFA στο Βερολίνο ήταν πολλές:

  • Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές άνω των τριών ετών, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Client Computing Group Kirk Skaugen κατά την παρουσίαση του εντυπωσιακού αριθμού 40 νέων τσιπ.
  • Ήρθε η ώρα για την αντικατάσταση εκείνων των 500 εκατομμυρίων υπολογιστών σε χρήση σήμερα που είναι τεσσάρων-πέντε ετών, σημείωσε ο Kirk Skaugen.
  • Περισσότεροι από 600 εκατομμύρια computers είναι άνω των πέντε ετών.

Τα PC αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν ως προς τις επιδόσεις, την αυτονομία ή, την ταχύτητα εκκίνησης με την πληθώρα των υπολογιστών κάθε λογής που θα εμφανιστούν πριν το τέλος του 2015 στην αγορά.

Η εκτενής σειρά τσιπ που λανσάρει η Intel –δείτε πληροφορίες για όλα- αφορά από υπολογιστές σε μορφή stick 4 ιντσών έως desktop all-in-one 34 ιντσών.

Όπως τονίζει ο κατασκευαστής, ο χρόνος εκκίνησης περιορίζεται σε μισό δευτερόλεπτο, οι επιδόσεις υπερδιπλασιάζονται και η αυτονομία τους τριπλασιάζεται όταν συγκριθούν με τους υπολογιστές που έχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα στο σπίτι, είπε ο senior vice president της Intel. Η σύγκριση των επιδόσεων και της αυτονομίας έγινε μετρώντας ένα PC με 6th Gen Intel Core i5-6200U (43WHr) με ένα πενταετές PC με Intel Core i5-520UM (62WHr) με Windows 7.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ασφάλεια: Ο μέσος άνθρωπος σήμερα έχει 28 password, το πλέον κοινό είναι το… 12345 ή ακόμα και η λέξη password, αποτέλεσμα της δυσκολίας τήρησης πολλαπλών κωδικών, που καταργεί την έννοια της ασφάλειας. Η Intel αναφέρει ότι η λειτουργία Windows Hello στα Windows 10, σε ένα σύστημα με επεξεργαστή Intel 6ης γενιάς και την τεχνολογία RealSense ο χρήστης θα κάνει login με την αναγνώριση προσώπου, ενώ στο μέλλον η τεχνολογία αυτή θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ώστε να υποστηρίξει την βιομετρική αναγνώριση για την είσοδο σε συσκευές και δικτυακούς τόπους.

H τεχνολογία RealSense στις κάμερες βάθους της Intel έχει βελτιωθεί -μπορεί να υποκαθιστά αυτόματα ό,τι βρίσκεται πίσω από τον χρήστη κατά την επικοινωνία μέσω βιντεοδιασκέψεων ή όταν παίζει παιχνίδια σε ζωντανή σύνδεση με άλλους παίκτες. Η Intel RealSense Camera θα είναι ενσωματωμένη σε συσκευές δύο σε ένα, tablet και τα λεγόμενα detachable -αυτά που γίνεται απεξάρτηση της οθόνης για χρήση ως tablet. Ο χρήστης θα μπορεί να σκανάρει τρισδιάστατα το πρόσωπό του για να εισάγει μια ολοκληρωμένη εικόνα του στα social media ή ως χαρακτήρα σε παιχνίδια, να σκανάρει ένα αντικείμενο προς εκτύπωση σε εκτυπωτή 3D ή σε games καθώς και να επεξεργάζεται φωτογραφίες και βίντεο εστιάζοντας στο προσκήνιο ή αφαιρώντας το παρασκήνιο -σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε πώς παρουσιάζει η Intel τις διαφορές ενός παλιού υπολογιστή με έναν υπολογιστή με Skylake:

Επίσης, η Intel οραματίζεται έναν κόσμο με λιγότερα καλώδια για την φόρτιση των φορητών συσκευών. Τα τσιπ έκτης γενιάς διευρύνουν την αυτονομία της μπαταρίας στις 10 ώρες «για να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας σόου». Επίσης, «αναπτύσσουμε τεχνολογία για την ασύρματη φόρτιση υπολογιστών, αλλά και την ασύρματη προβολή περιεχομένου από ένα laptop 2 σε 1 ή laptop στην τηλεόραση ή σε ένα monitor με τις τεχνολογίες Intel WiDi και WiDi Pro.

Τέλος, η Intel προσδίδει στους Intel Core 6ης γενιάς ιδιαίτερες δυνατότητες προηγμένων γραφικών -4K.

  • Οι νέοι επεξεργαστές είναι γνωστοί και με την κωδική ονομασία Skylake, που διαδέχονται τους Broadwell. Τα τσιπ της σειράς Core Y αφορούν tablet, αυτά της σειράς U, λεπτά και ελαφριά notebook, και τα H, ισχυρά notebook και φορητούς σταθμούς εργασίας. Τα τσιπ της σειράς S θα πάρουν θέση σε ισχυρά και οικονομικά desktop, AIO και mini PC. Η σειρά τσιπ Core M μετονομάζεται σε «Core m» με την ένδειξη καλό, καλύτερο, βέλτιστο. Πάντως, οι Skylake τοποθετούνται σε διαφορετικό «θρόνο» -το LGA 1151 socket-, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αναβάθμιση σε υπάρχουσα μητρική.
  • Κάθε τσιπ Skylake φέρει τον αριθμό 6 στην ονομασία του: π.χ. i5-6500T.
  • Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows 10, έχουν βελτιώσει τον τρόπο που χειρίζονται τις διεργασίες και είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται τους πολλαπλούς πυρήνες και την πολυνηματική επεξεργασία (threads) των σημερινών τσιπ. Τότε, αυξάνονται οι επιδόσεις του συστήματος. Επίσης, οι νέοι πυρήνες είναι σε θέση να αυξάνουν τον χρόνο κύκλο του ρολογιού τους αυτόματα για να επιταχύνουν την εκτέλεση μιας διεργασίας -ικανότητα που δεν υπάρχει μόνο στους Core i3.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

    Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024