Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άλλη μια νίκη της Apple στην πολυετή δικαστική διαμάχη με την Samsung

Άλλη μια νίκη της Apple στην πολυετή δικαστική διαμάχη με την Samsung

Η Apple δικαιώθηκε με απόφαση δικαστηρίου που επιβάλλει στην Samsung Electronics να σταματήσει να χρησιμοποιεί μερικές λειτουργίες σε παλαιότερα μοντέλα smartphone και tablet της σειράς Galaxy, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της διαμάχης που χαρακτήριζε τα τηλέφωνα της Samsung κακά αντίγραφα των iPhone.

Η Apple δικαιώθηκε με απόφαση δικαστηρίου που επιβάλλει στην Samsung Electronics να σταματήσει να χρησιμοποιεί μερικές λειτουργίες σε παλαιότερα μοντέλα smartphone και tablet της σειράς Galaxy, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της διαμάχης που χαρακτήριζε τα τηλέφωνα της Samsung κακά αντίγραφα των iPhone.

Οι επίμαχες λειτουργίες ήταν:

  • Tap from search:η δυνατότητα κλήσης από το αποτέλεσμα αναζήτησης τηλεφωνικού αριθμού και η δυνατότητα προβολής διεύθυνσης σε χάρτη μετά από αναζήτηση
  • Universal Search:η διεξαγωγή αναζήτησης στο περιεχόμενο της συσκευής και στο Ίντερνετ
  • Συγχρονισμός στο παρασκήνιο:η επικαιροποίηση δεδομένων από λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγια και επαφές
  • Πρόβλεψη κειμένου:η λειτουργία πρόβλεψης της λέξης που επιχειρεί να πληκτρολογήσει ο χρήστης
  • Slide to Unlock:το ξεκλείδωμα της οθόνης του τηλεφώνου με το σύρσιμο του δακτύλου πλαγίως στην οθόνη αφής (αυτή η τεχνολογία δεν αποτελεί μέρος του Android)

Η απόφαση της 16ης Σεπτεμβρίου αναφέρεται στην δικαίωση της Apple για δύο λειτουργίες: το slide to unlock και το autocorrect. To oμοσπονδιακό εφετείο έκρινε ως εκ τούτου, δικαιολογημένο το μπλόκο στην διάθεση κάποιων από τα παλαιότερα μοντέλα smartphone της Samsung Electronics στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντούτοις δεν πλήττει την κορεάτικη εταιρεία αφού τα επίμαχα μοντέλα έχουν αντικατασταθεί από νεότερα. Το νεότερο μοντέλο που επηρεάζεται είναι το Samsung Galaxy S3, του 2012, όταν σήμερα η εταιρεία διαθέτει το Samsung Galaxy S6, στο οποίο δεν αναφέρεται η δικαστική απόφαση. Από την άλλη, το γεγονός μπορεί να εξωθήσει την Samsung να εγκαταλείψει τις λειτουργίες που βασίζονται σε κατοχυρωμένες τεχνολογίες της Apple, όπως αποδέχτηκε το εφετείο.

Στην μακροχρόνια διαμάχη, δύο ομοσπονδιακά δικαστήρια στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έκριναν ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά κάποιων συσκευών της Samsung βασίζονται σε πατέντες της Apple. Η Apple έχει αποζημιωθεί με 600 εκατομμύρια δολάρια ως τώρα, αν και η Samsung συνεχίζει να μάχεται για να επιτύχει περαιτέρω μείωση του προστίμου.

Διαβάστε περισσότερα για την διαμάχη της Apple με την Samsung, τον θερμοπυρηνικό πόλεμο που κήρυξε στο Android ο Στηβ Τζομπς και την τελευταία του επιθυμία, στο tech.in.gr.

  • Ξέρατε ότι… Πάντως, η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι στην Ευρώπη, η Δικαιοσύνη κρίνει διαφορετικά. Το περίφημο Slide-to-Unlock δεν το επινόησε η Apple είναι γνωστό στους Ευρωπαίους, καθώς πρόσφατα, στις 25 Αυγούστου το Ανώτατο Εφετείο στην Γερμανία (Federal Court of Appeals, Karlsruhe) έκρινε άκυρη την πατέντα της Apple, χωρίς περιθώριο ανατροπής της απόφασης αυτής. Κι αυτό καθώς δέχτηκε τον ισχυρισμό της Motorola Mobility ότι η ιδέα έχει κατοχυρωθεί στην σουηδική εταιρεία Neonode, ένα χρόνο πριν την διάθεση του πρώτου iPhone το 2007. Μερικές χιλιάδες τηλέφωνα αργότερα, η Neonode διέκοψε την διάθεση των τηλεφώνων της και κήρυξε πτώχευση.

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024