Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 6 Οκτωβρίου η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για το europe-v-facebook

Στις 6 Οκτωβρίου η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για το europe-v-facebook

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση europe-v-facebook, που ξεκίνησε από τον Μαξιμίλιαν Σρεμς, τον άνθρωπο που ζήτησε και πήρε ό,τι γνώριζε το Facebook γι'αυτόν. Ο Σρεμς ζητάει να επιτραπεί στις εθνικές αρχές προστασίας των δεδομένων των πολιτών τους να απαγορεύσουν την μεταφορά τους σε διακομιστές στις ΗΠΑ.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκδώσει την απόφασή του για την υπόθεση europe-v-facebook, που ξεκίνησε από τον Μαξιμίλιαν Σρεμς, τον άνθρωπο που απαίτησε και πήρε ό,τι γνώριζε το Facebook γι’αυτόν. Ο Σρεμς ζητάει να επιτραπεί στις εθνικές αρχές προστασίας των δεδομένων των πολιτών τους να απαγορεύσουν την μεταφορά τους σε διακομιστές στις ΗΠΑ.

Προηγήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα Yves Bot, σύμφωνα με την οποία, είναι άκυρη η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι επαρκές, όπως απαιτείται, το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει η τρίτη χώρα, στην προκειμένη περίπτωση, οι ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν.

Πάντως, το πρακτορείο Reuters επισημαίνει την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στην πρόταση του γενικού εισαγγελέα, ζητώντας την απόρριψή της, με το επιχείρημα ότι δεν είναι ακριβής η ανάγνωση των αποκαλύψεων Σνόουντεν. To πρακτορείο αναφέρει δε, πως «συνήθως, το Δικαστήριο, εισακούει τέτοιες συμβουλές», καθώς το τέλος το τέλος του καθεστώτος του Ασφαλούς Λιμένα θα έβλαπτε το εμπόριο και το απόρρητο και στις πλευρές του Ατλαντικού.

Η πρόταση του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική για το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποφασίζει για την εκάστοτε υπόθεση, του ζητείται όμως να αποσαφηνίσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η απόφαση για την υπόθεση europe-v-facebook θα ληφθεί στην Ιρλανδία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024