Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχίες για την διασφάλιση της Ουδετερότητας του δικτύου στην Ευρώπη

Ανησυχίες για την διασφάλιση της Ουδετερότητας του δικτύου στην Ευρώπη

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε τους κανόνες για το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής στην Ε.Ε. και για την ουδετερότητα του δικτύου. Αντιρρήσεις για τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί η περίφημη Ουδετερότητα του Διαδικτύου εξέφρασαν η Σλοβενία και οι Κάτω Χώρες, ενώ ενστάσεις εκφράστηκαν και για το τρόπο που θα σταματήσουν οι ακριβές χρεώσεις περιαγωγής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σχετικά στο τέλος Οκτωβρίου 2015.

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε τους κανόνες για το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής στην Ε.Ε. και για την ουδετερότητα του δικτύου. Το Σχέδιο κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου αφορά στη θέσπιση μέτρων σχετικά με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την επίτευξη μιας συνδεδεμένης ηπείρου και για την τροποποίηση των οδηγιών 2002/20/ΕΚ, 2002/21/ΕΚ και 2002/22/ΕΚ και των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1211/2009 και (ΕΕ) αριθ. 531/2012.

Αντιρρήσεις ως προς την πρόταση για την ουδετερότητα εξέφρασαν η Σλοβενία και οι Κάτω Χώρες:

Η Σλοβενία φοβάται ότι οι νέες ρυθμίσεις θα καταλήξουν σε ένα διαδίκτυο δύο επιπέδων. Σε ένα αργό μοντέλο υπηρεσιών «βέλτιστης προσπάθειας» και σε ένα ταχύ διαδίκτυο με εγγυημένη ποιότητα έναντι πρόσθετης χρέωσης. Η Σλοβενία φρονεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ανταποκρινόταν ορθώς στις ανταγωνιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία στην παγκόσμια ψηφιακή αγορά. Επιπλέον, δεδομένης της ισχύουσας νομικής προστασίας της ουδετερότητας των δικτύων στη Σλοβενία, δεν είμαστε σε θέση να στηρίξουμε το τελικό κείμενο του κανονισμού TSM.

Για τις Κάτω Χώρες, ο κανονισμός περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, όπως είναι ο ρητός κανόνας ενάντια στη διακριτική διαχείριση της κίνησης των δεδομένων. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των κανόνων ουδετερότητας των δικτύων απαιτεί επίσης την απαγόρευση τιμολογιακών πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις. Δυστυχώς, το τελικό συμβιβαστικό κείμενο δεν προβλέπει σαφή απαγόρευση των τιμολογιακών διακρίσεων. Ως εκ τούτου, οι Κάτω Χώρες θα υποχρεωθούν να αποσύρουν την
ανωτέρω απαγόρευση από τους εθνικούς κανόνες ουδετερότητας των δικτύων, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή της ήταν αποτελεσματική.

Αντιρρήσεις για το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής εξέφρασαν η Φιλανδία, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Βουλγαρία. Δείτε αναλυτικά τις ενστάσεις τους, στην ελληνική γλώσσα.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου θα τεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024