Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαγωνισμός για την αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΔΕΤ

Διαγωνισμός για την αξιοποίηση των προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΔΕΤ

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) διεξάγει διαγωνισμό με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Έρευνας» για την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, και προσκαλεί τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Οκτωβρίου 2015.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) διεξάγει διαγωνισμό με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Έρευνας» για την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, και προσκαλεί τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Οκτωβρίου 2015.

Ερευνητές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και υπεύθυνοι των κέντρων διαχείρισης δικτύων των ερευνητικών και ακαδημαϊκών οργανισμών, θα έχουν την ευκαιρία πρόσβασης σε προηγμένα δίκτυα δεδομένων, υπολογιστικές υποδομές και υπηρεσίες που προσφέρει η ΕΔΕΤ A.E., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, την ανάδειξη και την εξέλιξη του επιστημονικού και ακαδημαϊκού τους έργου.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τέσσερις διακριτές ενότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση μίας ή και περισσότερων υπηρεσιών:
• Ενότητα 1η: Layer 2 VPN (L2VPN) – Ιδιωτικά Εικονικά Δίκτυα για δεδομένα ειδικού σκοπού
• Ενότητα 2η: Εικονικές Μηχανές για τη φιλοξενία υπηρεσιών, πειραμάτων και εφαρμογών
• Ενότητα 3η: myNetLab – Σχεδιάστε το δικό σας Εικονικό Εργαστήριο Δικτύων
• Ενότητα 4η: «Οπτικά μονοπάτια» -Υπερ-Υψηλή Ταχύτητα και Ασφάλεια στη μεταφορά Δεδομένων

Μέσω της χρήσης των παρεχόμενων από την ΕΔΕΤ Α.Ε. υποδομών και υπηρεσιών επιτυγχάνεται η άμεση πρόσβαση ή/και η διάθεση/αποστολή σε υπερ-υψηλές ταχύτητες πειραματικών/ψηφιακών δεδομένων, η εκτέλεση συνεργατικών πειραμάτων μεταξύ απομακρυσμένων ομάδων, η αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στο υπολογιστικό νέφος (cloud) χωρίς αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση πόρων και χωρίς την επιβάρυνση της διαχείρισης των εμπλεκόμενων διακομιστών, η πρόσβαση σε βιβλιοθήκες δεδομένων, η διαμόρφωση πειραματικών ψηφιακών υποδομών για την εκτέλεση πειραμάτων/δοκιμών νέων τεχνολογιών, καθώς και η σύγκριση/αντιπαραβολή αποτελεσμάτων έρευνας με δεδομένα άλλων πειραμάτων ίδιου αντικειμένου, σε πραγματικό χρόνο.

  • Περισσότερες πληροφορίες για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, καθώς και για τις παροχές και υπηρεσίες που θα διατεθούν από την ΕΔΕΤ Α.Ε. στις ομάδες/μέλη των επικρατέστερων προτάσεων, είναι διαθέσιμες στη σελίδα https://www.grnet.gr/el/node/558

Τα οφέλη συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι πολλαπλά, μεταξύ των οποίων:

  • η πρόσβαση σε εξειδικευμένα και μη ευρέως διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία,
  • η παροχή υποστήριξης από την ΕΔΕΤ Α.Ε. για τη χρήση των προηγμένων ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών υψηλής απόδοσης σε εφαρμογές με εξειδικευμένες απαιτήσεις, και
  • η δυνατότητα συνεργειών με αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες εκτός της χώρας.
  • Επιπλέον ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία για τη διεθνή προβολή και αναγνώριση των προτεινόμενων δράσεων, και κατ’ επέκταση του ακαδημαϊκού/ ερευνητικού έργου, με τη χρηματοδότηση της δαπάνης παρουσίασης των αποτελεσμάτων της πρότασης για ένα μέλος της ομάδας σε διεθνές κοινό (συνάντηση εργασίας, συνέδριο, εκδήλωση).

O διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της Πράξης «Προηγμένες Δικτυακές Υπηρεσίες για την Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα», η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
• Διαγωνισμός «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Έρευνας»: https://www.grnet.gr/el/node/558
• Φόρμα υποβολής προτάσεων: https://www.grnet.gr/sites/www.grnet.gr/files/forma.docx
• Διαδικασία Αξιολόγησης και Επιλεξιμότητα Προτάσεων – Κρίσιμες Ημερομηνίες: https://www.grnet.gr/sites/www.grnet.gr/files/diadikasia.pdf
• Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας – Διασυνδέοντας την Έρευνα και την Εκπαίδευση: www.grnet.gr

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024