Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Dell εξαγοράζει την EMC αντί 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

H Dell εξαγοράζει την EMC αντί 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Dell επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την έφεραν διατεθειμένη να επενδύσει το αστρονομικό ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει την EMC. Η Dell έκλεισε την συμφωνία με μετρητά και μετοχές της VMWare που τελικά ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για το ύψος της εξαγοράς, το οποίο υπολογίζεται πλέον στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια και την καθιστά την μεγαλύτερη στα χρονικά της βιομηχανίας.

Η Dell επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την έφεραν διατεθειμένη να επενδύσει το αστρονομικό ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει την EMC. Η Dell έκλεισε την ιστορική συμφωνία δίνοντας στους μετόχους της EMC, μετρητά ($24,05) και μετοχές της EMC στην VMWare. Τελικά, εκτιμάται ότι κάθε μέτοχος της EMC θα λάβει 33,15 δολάρια ανά μετοχή, ανεβάζοντας το ύψος της ιστορικής αυτής εξαγοράς στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια (58,86 δισ. ευρώ) που καθίσταται η μεγαλύτερη στα χρονικά της βιομηχανίας.

Το hardware της Dell, τα αποθηκευτικά μέσα εξοπλισμού data center της EMC και το λογισμικό της VMWare για το cloud, μιας εταιρείας την οποία ελέγχει η EMC κατά 85%, εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει την παρουσία της Dell στην επικερδή αγορά των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η μετοχή της VMWare θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και ο Μάικλ Ντελ θα παραμείνει επικεφαλής της Dell και μετά την εξαγορά της EMC, ενώ ο Τζόε Τούτσι, πρόεδρος και CEO της EMC θα παραμείνει στο τιμόνι της EMC μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το 2013 ο ιδρυτής και επικεφαλής της Dell, Μάικλ Ντελ, ξαναπήρε στα χέρια του την εταιρεία, καθιστώντας την πλέον ιδιωτική, με μια συναλλαγή που είχε ύψος 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Νωρίτερα, το 2012, το τρίτο τρίμηνο η Dell μετρούσε απώλειες που έφτασαν το 20% των πωλήσεών της -ενός κατασκευαστή που εναλλασσόταν επί σειρά ετών στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών με την Hewlett Packard- και φερόταν να συζητά την πώλησή της.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αλμέιδα: «Χάνεται ένα πρωτάθλημα και την ευθύνη την έχω εγώ»

Ο Αλμέιδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024