Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες απολύσεις από το Twitter - Περιζήτητοι οι απολυμένοι μηχανικοί

Εκατοντάδες απολύσεις από το Twitter – Περιζήτητοι οι απολυμένοι μηχανικοί

Ο σχετικά χαμηλός ρυθμός αύξησης των χρηστών της υπηρεσίας δημοσίευσης μηνυμάτων 140 χαρακτήρων είχε δυσαρεστήσει την διοίκηση του Twitter από τον Ιούλιο, παρά την αύξηση των εσόδων της Twitter Inc. Τώρα, οκτώ μόλις ημέρες μετά την επάνοδο τους επικεφαλής της Τζακ Ντόρσι στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου, η εταιρεία σπεύδει να απολύσει το 8% του ανθρώπινου δυναμικού της, προγραμματιστές που είναι ήδη περιζήτητοι στην αγορά.

Ο σχετικά χαμηλός ρυθμός αύξησης των χρηστών της υπηρεσίας δημοσίευσης μηνυμάτων 140 χαρακτήρων είχε δυσαρεστήσει την διοίκηση του Twitter, παρά την αύξηση των εσόδων της Twitter Inc. έως και το πρώτο τρίμηνο του 2015 κατά 74% μέσα σε έναν χρόνο. Τώρα, οκτώ μόλις ημέρες μετά την επάνοδο τους συνιδρυτή της Τζακ Ντόρσι στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου, η εταιρεία σπεύδει να απολύσει το 8% του ανθρώπινου δυναμικού της, προγραμματιστές που είναι ήδη περιζήτητοι στην αγορά.

Η εφημερίδα Wall Street Journal σημειώνει πως το περασμένο έτος το προσωπικό της Twitter Inc διεθνώς αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο (24%), φτάνοντας τους 4.100 υπαλλήλους, το 50% των οποίων είναι μηχανικοί υπολογιστών.

Με την απόφαση Ντόρσι, απολύονται 336 μηχανικοί από διάφορα τμήματα της εταιρείας, κάλεσμα στους οποίους απευθύνουν πολλές άλλες διαδικτυακές επιχειρήσεις με το hashtag #twittereng.

Ο ρυθμός αύξησης των χρηστών του Twitter κυμαίνεται γύρω στο 2,6% κάθε μήνα -τον Ιούλιο, το Twitter είχε 316 εκατομμύρια μέλη-, ποσοστό που δεν θεωρείται ικανοποιητικό συγκρινόμενο με τους αριθμούς του Facebook ή άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών, οι πλέον δημοφιλείς από τις οποίες, για χρήστες και διαφημιζόμενους, έχουν περιέλθει στα χέρια της Facebook Inc (Instagram, Whatsapp).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024